Nyheter

Druvor från Terreno till årets skörd

- ekologiskt odlade på vår egen vingård

Skörden 2020 närmar sig! Helgen 18-19 september är det dags. En långtradare med druvor anländer hit och dagarna fylls av skördeaktiviteter. Nytt för i år är att vinet framställs av ekologiska druvor från vår egen vingård Terreno.

Vin är konst och att göra vin ett hantverk. Varje år plockar vi druvor i Toscana som, direkt efter skörd, transporteras hit för vidare förädling. Druvorna sorteras, pressas och pumpas in i tankarna i vineriet i lobbyn – allt under en dag. Skördedagen är den viktigaste dagen på året på vingården och därmed även här på The Winery Hotel.

I år sammanfaller skörden med helgen 18-19 september. Kom och ta del av flertalet skördeaktiviteter såsom skördevisning i vineriet eller vinprovningen Wine Evolution som ger en inblick i förvandlingen från druva till färdigt vin. För er som vill djupdyka ännu längre anordnas en masterclass med druvan i fokus. Kvällarna avslutas på uppsluppet vis med skördemiddagar i vår italienska trattoria. Se hela programmet och boka här.

Nytt för i år är att vi, för första gången, plockar druvorna direkt från vår egen vingård Terreno i Chianti Classico-området i Toscana.

En annan nyhet är chansen att följa vinframställningen på närmare håll än någonsin tidigare. ”Winemaker for a Year” är ett fördjupande program som sträcker sig över ett drygt år och kulminerar i en låda av det egna vinet. Läs mer här.

Vi ser fram emot ännu en skörd och ett år fyllt av njutningsfull vinkultur!

Har du frågor om skörden? Kontakta gärna Camilla på camilla.forslund@thewineryhotel.se

Text: Tamara Sundstedt
Publicerat: 24 augusti, 2020
Uppdaterad: 25 augusti, 2020

Tamara Sundstedt

Boka mat & dryck

Boka bord
Boka vinprovning

Boka guidad tur i vineriet

I vårt vineri kan du följa den nyplockade druvans resa till färdigt vin. Gå en guidad tur i vårt vineri och provsmaka vårt egna vin, Winery Red.

Läs mer & boka