Nyheter

Bästa dryckesupplevelsen enligt White Guide

The Winery Hotels restaurang Winery Kitchen har nominerats i kategorin Årets Dryckesupplevelse 2018 i restaurangguiden White Guide. Den egna vintillverkningen och ett gediget fokus på dryckesupplevelsen har tagit restaurangen till nya höjder.

Med följande motivering har Winery Kitchen kvalat in som en av sju kandidater till priset Årets Dryckesupplevelse.

”För att i egen regi både producera vin och erbjuda ett utbud av världens viner där upplevelsen av drycken är minst lika viktig som maten på tallriken.”

– Det här är så roligt! Att bli nominerade i den här kategorin känns helt rätt för vår restaurang. Vi utgår alltid från vinet när vi lagar maten och allt på The Winery Hotel genomsyras av det faktum att vi – förutom att servera vin från hela världen – gör vin. Mat och vin i kombination är hjärtat i allt vi gör på Winery Kitchen, säger Claes Anerud VD på The Winery Hotel.

Med utmärkelsen premieras en restaurang som under året utmärkt sig genom ett ambitiöst arbete med drycker där urval, hantering, mat- och dryckesmatchning samt förmågan att förmedla kunskap alla är viktiga delar. Bland de nominerade placerade sig tre andra stockholmskrogar – Folii, Ambar och Unn. Men även Bhoga i Göteborg, PM & Vänner i Växjö och SAV i Tygelsjö är bland de som tävlar om utmärkelsen.

– Efter hårt arbete under de två år vi har varit öppna känns det nu som att vi verkligen har hittat hem i konceptet och kan koncentrera oss på att leverera riktigt bra mat- och vinupplevelser till våra gäster, berättar Claes Anerud.

White Guide är en restaurangguide som likt den världskända Guide Michelin årligen testar och presenterar restauranger runt om i Sverige och Norden. Årets Dryckesupplevelse är ett nytt pris som i år ersätter Årets Vinupplevelse och Årets Ölupplevelse. Priserna delas ut på White Guide Gala den 5 mars i Blå Hallen, Stadshuset, Stockholm.

Text: Sarah Djerf
Publicerat: 18 februari, 2018
Uppdaterad: 21 augusti, 2019

Sarah Djerf

Boka rum

Boka guidad tur i vineriet

I vårt vineri kan du följa den nyplockade druvans resa till färdigt vin. Gå en guidad tur i vårt vineri och provsmaka vårt egna vin, Winery Red.

Läs mer & boka