Blogg

Vilken hotellfrukost passar dig?

– Välj rätt hotell och börja dagen på bästa sätt

Många är vi som älskar att bo på hotell för den rika frukosten som serveras morgonen efter. Men, ibland händer det att man blir besviken. För att undvika det misstaget kan det vara bra att veta vad som egentligen menas med kontinental frukost, frukostbuffé, English breakfast och à la carte frukost. Vi reder ut begreppen.

Kontinental frukost

Kontinental frukost är en enklare form av frukost som oftast inte är tillagad. Den kan bestå av kaffe, te, juice, bröd med smör och marmelad. Det här är den vanligaste frukosten på hotell i Frankrike och i Italien till exempel där frukost ofta betyder en liten kopp starkt kaffe och en croissant.

English Breakfast

Här kan man förvänta sig en kraftigare frukost där även varm mat serveras. Ägg, bacon, korv, stekta champinjoner, tomater och vita bönor är några av de rätter som är typiska. Den inkluderar ofta även rostat bröd, marmelad, ost, charkuterier, havregrynsgröt och ibland även blodkorv.

Frukostbuffé

Den här är lite knepig då buffén kan vara väldigt olika beroende på hotell och i vilket land man befinner sig. Oftast är dock det här en matig frukost med ett stort urval av både kall och varm mat. En blandning av kontinental och English ofta med inslag av nationella frukosträtter.

À la carte

Här beställer du din frukost från en meny. Det här kan ibland vara ett komplement till en frukostbuffé för de gäster som önskar något specifikt. Du kan till exempel beställa en omelette á la minute eller specialkomponerade smörgåsar.

Frukost på The Winery Hotel

Bor du hos oss ingår alltid frukost. Du kan också äta frukost hos oss även om du inte bor på hotellet, i mån av plats. I så fall kan du boka plats på frukosten här online, eller i receptionen. Frukosten kostar 215 kronor per person, är gratis för barn upp till 6 år och 105 kronor för barn 7-13 år.

Boka frukost
Text: Tamara Sundstedt
Publicerat: 9 oktober, 2019
Uppdaterad: 29 januari, 2023

Tamara Sundstedt

Boka mat & dryck

Boka bord
Boka vinprovning

Boka guidad tur i vineriet

I vårt vineri kan du följa den nyplockade druvans resa till färdigt vin. Gå en guidad tur i vårt vineri och provsmaka vårt egna vin, Winery Red.

Läs mer & boka