Blogg

8 saker du kan göra för att stötta besöksnäringen

Besöksnäringen har redan drabbats hårt av att evenemang och konferenser ställs in. Hotell och restauranger har blivit tvungna att säga upp personal, ändra öppettider eller rent av stänga. Så, vad kan en göra för att stötta favorithotellet eller kvarterskrogen i dessa kristider? Vi har listat 8 saker, de flesta är dessutom helt gratis och kan göras utan att ens gå ut genom dörren.

1. Skriv en recension

Om alla som läser det här skulle skriva en recension om en restaurang eller ett hotell de varit på så skulle det få en fantastisk effekt. Inte bara för att du delar med dig av användbar information till andra utan även för att den skulle ge personalen en välbehövlig boost.

2. Gilla, kommentera och dela deras inlägg i sociala medier

Genom att interagera i sociala medier kan du hjälpa dem att öka inläggets engagemang och på så sätt öka deras följarantal. Det kostar dig ingenting, du visar medkänsla för besöksnäringen och gör någon glad.

3. Posta en bild

Har du besökt restaurangen eller hotellet och tagit en fin bild men inte postat den i dina sociala kanaler än? Gör det nu, skriv något fint och tagga platsen.

4. Prenumerera på nyhetsbrevet

Ta ditt stöd till nästa nivå och signa upp på deras nyhetsbrev. Kanske upptäcker du också att du har nytta av att vara först med att veta när de har roliga event, erbjudanden eller nya rätter på menyn.

5. Tänk två gånger innan du avbokar

Om du har en middag planerad och funderar på att avboka, överväg Folkhälsomyndighetens riktlinjer. Genom att med enkla medel anpassa ert beteende t.ex. genom regelbunden handtvätt och att undvika att röra dig i ansiktet är den nuvarande risken låg. Håll dig uppdaterad på de senaste direktiven och undvik att avbryta dina planer i onödan.

6. Köp ett presentkort

Om du för tillfället inte vill gå på restaurang eller bo på hotell. Köp ett presentkort till dig själv eller någon du tycker om och använd det vid ett senare tillfälle. Att ha något att se fram emot är dessutom uppiggande.

7. Var snäll

Oavsett om det är att sprida kärlek via sociala medier eller genom et extra tack på restaurangen kommer du långt genom att vara snäll. I krissituationer betyder ett leende och några uppiggande ord så mycket.

8. Dela den här artikeln

Genom att dela den här artikeln hjälper du oss att sprida ordet och visa ditt stöd för besöksnäringen. Oavsett om du arbetar i branschen, är en foodie, en hotellfantast eller en helt vanlig inkännande medmänniska.

Artikelidén är inspirerad av en text publicerad i Squaremeal.co.uk

Text: Sarah Djerf
Publicerat: 16 mars, 2020
Uppdaterad: 16 mars, 2020

Sarah Djerf

Boka rum

Boka guidad tur i vineriet

I vårt vineri kan du följa den nyplockade druvans resa till färdigt vin. Gå en guidad tur i vårt vineri och provsmaka vårt egna vin, Winery Red.

Läs mer & boka