Blogg

Så väljer du rätt restaurang för din affärsmiddag

– det här är Christians bästa tips

Vikten av att behaga med sinnesintryck och att alltid ha ett ess i rockärmen. Christian Lundgren har många års erfarenhet av affärsmiddagar. Här delar han med sig av sina bästa tips för att nå framgång kring matbordet.

Rätt plats för affärsmiddagen kan vara avgörande för om en affär går i lås eller inte. Det menar Christian Lundgren som har arbetat med affärsgäster i över 16 år, nu senast på The Winery Hotel i Stockholm.

– Jag har varit med om affärsmiddagar där atmosfären dödat stämningen totalt, berättar han. Det har lett till att en av de första sakerna jag tänker på är att välja en restaurang som har en snygg design, fint ljus och en i allmänhet trivsam miljö.

Han menar att det är viktigt att tänka på alla sinnesintryck i restaurangen. Inte bara hur det ser ut utan även hur det doftar och smakar.

– Jag upplever att maten som serveras har en stark påverkan på sällskapets sinnesstämning. Om jag tar gäster till en restaurang som serverar dålig mat är det väldigt lite jag kan göra för att få dem på gott humör.

Han berättar att han alltid väljer en restaurang där han vet att maten är vacker, god och doftar gott samt serveras med ett leende.

– Det gör stor skillnad om servispersonalen tar hand om oss på ett varmt och inbjudande sätt. Det tillför väldigt mycket till helhetsupplevelsen.

Ett annat tips som Christian delar med sig av är att välja en restaurang som ligger nära kontoret, företaget eller dit ditt sällskap har lätt att ta sig och där man kan parkera utan problem.

– Enklast är om man lätt kan ta en promenad från kontoret till restaurangen, småprata på vägen dit och sedan vara framme. Långa restider, krångliga resvägar och svårt att hitta parkering kan leda till irritation och stress.

Slutligen ger Christian ett bonustips som handlar om att överraska gästerna på ett positivt sätt.

– För att göra upplevelsen så minnesvärd som möjligt, ta gästerna till en unik plats som imponerar. Om du lyckas förvåna dem är chansen stor att de kommer minnas dig för alltid. Det här är något jag ser när jag tar gäster till oss på The Winery Hotel. Att berätta om hur vi gör vin i Solna är mitt ess i rockärmen.

Sammanfattningsvis är alltså bästa platsen för en affärsmiddag en restaurang med skön atmosfär, trevlig personal, fin och välsmakande mat som gärna har ett bekvämt läge för ditt sällskap. Och, helst ska du även bjuda dem på en oväntad twist som får dem att häpna.

Text: Sarah Djerf
Publicerat: 11 februari, 2020
Uppdaterad: 19 februari, 2020

Sarah Djerf

Boka rum

Boka guidad tur i vineriet

I vårt vineri kan du följa den nyplockade druvans resa till färdigt vin. Gå en guidad tur i vårt vineri och provsmaka vårt egna vin, Winery Red.

Läs mer & boka