Blogg

Så får du engagerade mötesdeltagare

– 5 smarta förberedelser

De bästa mötena är de med engagerade och involverade deltagare. Hemligheten ligger i att få dem att känna att de bidrar till mötet snarare än att de passivt deltar. För att lyckas finns flera smarta saker att göra i förberedande syfte. Här kommer några tips.

1. Låt medarbetarna sätta agendan

När syftet och målet med konferensen tydliggjorts kan medarbetarna själva få lista ämnen därefter. Låt dem komma med sin input för vad som är viktigt och intressant för just deras arbetsområden. På så sätt väcks kreativiteten och all den samlade kunskap som finns i gruppen kan utnyttjas till fullo.

2. Dela ut uppgifter

När det framkommit vad medarbetarna brinner för, dela ut uppgifter att ta tag i på egen hand eller tillsammans i en grupp. Det kan till exempel vara att ta fram information om ett specifikt ämne, att titta på hur konkurrerande företag gör eller att fundera över en lösning på ett problem. Kanske utmynnar det i en kort presentation att hålla under den stundande konferensen. Du kan även ge någon i uppgift att hitta en passande aktivitet till gruppen eller att bestämma menyn under mötesdagen.

3. Skicka ut ett program

Gör ett program för dagen. Skriv intressanta ämnesrubriker, personliga presentationer av talare och kollegor. Krydda med pauser och aktiviteter som deltagarna kan se fram emot.

Ett program skulle kunna se ut så här:

Program

Konferens 23-24 april 2020

09.00Morgonkaffe
09.30Dagens tema
Att bli bäst på det vi gör – så tar vi framtiden vid hornen
10.00Frida’s workshop
Tänk som en tiger
12.00Lunch
med efterföljande kaffemingel
13.00Vi och våra konkurrenter
Bennys efterforskningar
14.00Yoga
L
ätta övningar att göra vid skrivbordet för ökat välmående
15.00Eftermiddagskaffe
med bakverksbuffé från hotellets egen konditor känd från Dessertmästarna på TV
15.30Open Space
17.00Överraskning
Karins och Åsas hemliga aktivitet
18.00Quiz
Vad vet du om vin och mat? (Vinnarlaget får diplom)
20.00Middag i Winery Kitchen
restaurangen där vinet bestämmer

4. Lös problemen tillsammans

Program i all ära men det bästa med möten är i slutändan deltagarna. Se därför till att ha ett luftigt schema med mycket tid för att lyssna på varandra.Open Space eller fri workshop till exempel, är mötesformer där frågorna drivs av deltagarnas engagemang. Metoder som bidrar till stor delaktighet och aktivt deltagande. Efteråt är det möjligt att gå vidare med prioritering och handlingsplanering.

5. Aktivera er

Att mötas kring en aktivitet är ett avslappnat sätt att lära känna varandra kring samtal som inte rör jobbet. Se efter om konferensanläggningen ni valt har aktiviter där ni rör på er. Få saker bryter isen såsom att ha ett gemensamt syfte och samtidigt gör fysisk rörelse. Det behöver inte vara avancerat, ett mingel, ett interaktivt quiz eller en tipspromenad fungerar utmärkt.

Att mötas på The Winery Hotel

Att mötas på The Winery Hotel innebär en ny upplevelse. Ge er själva en energifylld nystart och konferera hos oss – en mötesplats i tiden.

Skicka en mötesförfrågan - få svar inom 24 timmar.

Skicka mötesförfrågan
Text: Sarah Djerf
Publicerat: 9 mars, 2020
Uppdaterad: 9 mars, 2020

Sarah Djerf

Boka rum

Boka guidad tur i vineriet

I vårt vineri kan du följa den nyplockade druvans resa till färdigt vin. Gå en guidad tur i vårt vineri och provsmaka vårt egna vin, Winery Red.

Läs mer & boka