Blogg

Hallå där Mladen Cosic

Mladen blir nöjd när han lyckas fixa det tekniska pusslet som ständigt dyker upp på hotellet. Han skämtar gärna med sina vänner om att vin doftar läder och smakar stall men egentligen är han stolt över sina vinkunskaper.

Vad händer just nu hos dig?
Allt möjligt. Jag har vissa rutiner varje dag men det dyker alltid upp oväntade saker utöver det som jag behöver ta tag i direkt. Det är lite av charmen med det här jobbet, man vet aldrig vad som ska hända. Det kan vara vad som helst, stort som litet, alltifrån att byta en glödlampa till att programmera en TV. Jag har även mycket kontakt med vår fastighetsägare för större utmaningar som rör hela byggnaden.

Hur kommer det sig att du hamnade här?
Jag jobbade på Hotell Kung Karl i massor av år och kom liksom med i paketet när en av de tidigare ägarna gick med i projektet The Winery Hotel. Jag var anställd innan vi ens flyttade in i huset och har sett hotellet växa från grunden. Erbjudandet kom när jag var redo för en ny utmaning och det har varit spännande att få vara med från början.

Vad är det bästa med ditt jobb?
Kollegorna är fantastiska och jag har ett väldigt spännande jobb. Det kommer nya problem hela tiden som ska lösas och det är tillfredsställande. Man blir nöjd när man fixar det tekniska pusslet.

Vad är det bästa med att jobba på The Winery Hotel?
Det är ett jättespännande projekt att kombinera hotell med vin. Jag kunde ingenting om vin när jag började och har fått lära mig massor här. Framförallt om tillverkningen men även om vinprovning. Nu kan jag slänga sig med vintermer och på skoj bland kompisar, säga att vinet luktar läder och smakar stall. De skrattar och säger ”äsch kom igen”, det är kul.

Har du något insidertips till gäster som besöker oss?
Det är ett måste att ta en guidad tur i vineriet. Vinprovningarna är även de en upplevelse. Jag tipsar ofta mina vänner, även om de är från Stockholm, att bo över och får helhetsupplevelsen. Våra kockar superstjärnor och vi har världens bästa bagare.

Berätta om ett vinminne.
Jag minns när vi i personalen gick en internutbildning i champagne, det var häftigt. Vi hade spottkopp men jag spottade inte så mycket.

Om Mladen

Namn: Mladen Cosic
Ålder:
58 år
Yrke:
Vingårdsarbetare och servicetekninker på The Winery Hotel

Text: Tamara Sundstedt
Publicerat: 16 oktober, 2019
Uppdaterad: 24 oktober, 2019

Tamara Sundstedt

Boka mat & dryck

Boka bord
Boka vinprovning

Boka guidad tur i vineriet

I vårt vineri kan du följa den nyplockade druvans resa till färdigt vin. Gå en guidad tur i vårt vineri och provsmaka vårt egna vin, Winery Red.

Läs mer & boka