Blogg

Hallå där Maria-Pia Åhlfeldt Höglund

Maria-Pia har jobbat i restaurangbranschen den större delen av sitt liv. Hon tycker att personalen är minst lika viktig som maten och berättar här på vilket sätt inredning kan bidra till nöjda restauranggäster.

Vad händer just nu hos dig?
Jag jobbar lunch i Winery Kitchen och vi har många gäster från företag i området. Något som är roligt är att många faktiskt upptäcker The Winery Hotel när de kommer på lunch här och återkommer sen ofta för att uppleva resten av hotellet under en weekend.

Hur kommer det sig att du började i restaurangbranschen från första början?
Jag halkade in på ett bananskal. Jag hade en kompis som jobbade på restaurang och så började jag jobba extra samtidigt som jag pluggade. Vi hade väldigt roligt.

Vad har du gjort tidigare?
Jag har jobbat i restaurangbranschen under stora delar av mitt liv, både som servis, restaurangchef och franchisetagare på olika ställen i Stockholmsområdet. Men, jag hade även en liten hantverksbutik i Gamla Stan under fyra år. Det var väldigt roligt eftersom jag älskar inredning. Men, det blev för tidskrävande, jag var ledig fyra dagar på fyra år och det gick inte ihop med mitt familjeliv. Jag har två söner och de var små då.

Får du utlopp för din passion för inredning på något sätt nu?
Ja, jag och min man har precis köpt en sommarstuga som vi renoverar och inreder. Så, när jag inte är här och jobbar så är jag där. Dessutom är inredningen på The Winery Hotel väldigt trivsam att jobba i. Inredningen påverkar verkligen atmosfären i en restaurang och är viktig för att gästerna ska känna sig välkomna.

Hur hamnade du här?
Jag började i mars första året som hotellet öppnade så det är snart 4 år sedan. Det var några tidigare kollegor som ringde och bad mig att komma. Då var jag trött på att jobba kvällar så att jobba dagtid var det som lockade mest till en början.

Vad är det bästa med ditt jobb?
Gästkontakten, alla människor som jag träffar. Det är ett fritt jobb och man får röra på sig vilket är bra eftersom jag har svårt att sitta still. Under ett lunchpass går jag ungefär 10.000 steg. Sen är alla gäster så nöjda på The Winery Hotel vilket gör jobbet väldigt roligt.

Finns det något mer som kännetecknar The Winery Hotel som arbetsplats?
Det bästa med The Winery Hotel är alla som jobbar här. Personalen är fantastisk. Jag vet inte varför men jag tycker bara så mycket om dem. Vi har en väldigt bra sammanhållning och jag tror att det är därför som gästerna trivs hon oss. De känner sig välkomna. Jag kan tycka att personalen är viktigare än maten ibland. Otrevlig personal och god mat är ingen bra kombination.

Om Maria-Pia

Namn: Maria-Pia Åhlfeldt Höglund
Ålder
: 55 år
Yrke:
Vingårdsarbetare och lunchservis i Winery Kitchen

Text: Tamara Sundstedt
Publicerat: 26 november, 2019
Uppdaterad: 28 november, 2019

Tamara Sundstedt

Boka rum

Boka guidad tur i vineriet

I vårt vineri kan du följa den nyplockade druvans resa till färdigt vin. Gå en guidad tur i vårt vineri och provsmaka vårt egna vin, Winery Red.

Läs mer & boka