Blogg

Hallå där Julia Emt

Julia är vingårdsarbetaren som gärna upplever nya länder och städer genom att leva som de gör där. Genom sina resor berikar hon sitt dagliga arbete med ny kunskap om vin och mat samt berättelser från de människor hon möter.

Vad händer just nu hos dig?
Vi har väldigt mycket gäster både på veckodagar och helger. Under veckorna är det framförallt konferensgäster som kommer och äter lunch och middag. Utöver det så laddar vi nu upp inför vinbordet som börjar den nionde december.

Vad är Vinbordet?
Det är vårt alternativ till julbordet, helt utan julmat och istället med vinerna i fokus. Nytt för i år är att vi kommer att servera både maten och vinerna vid bordet. Jag är väldigt nyfiken på vad kockarna kommer att hitta på. Än så länge har jag endast fått smaka en rätt, det var reninnanlår med jordärtsskocka och bakat äpple, som var helt magiskt så jag ser med förväntan fram emot att se resten av menyn.

Hur kommer det sig att du hamnade här?
Jag hade jobbat länge i restaurang och kände att jag ville utvecklas och göra någonting nytt. Det var faktiskt min sambo som såg en annons och tipsade mig. Jag tyckte att det lät spännande med ett vinhotell och sökte. Nu har jag jobbat här i drygt två år.

Vad är det bästa med ditt jobb?
Alla utbildningar man får internt inom vin. Vi utvecklar ständigt vår kunskap om vin och vin och mat i kombination. En annan sak är att jag i somras fick möjligheten att åka ned och jobba på den nyöppnade restaurangen på hotellets vingård Terreno i Italien under två veckor. Det var väldigt lärorikt att dels få komma ned med mina restaurangkunskaper dit och dels att sedan ta med mig vingårdskunskapen tillbaka hit till mitt jobb på The Winery Hotel.

Hur kommer det sig att du fick den chansen?
Jag fick ett sms från restaurangchefen om att det fanns en möjlighet att få åka ned. Jag tror att det tog mindre än två minuter så hade jag bestämt mig. Resa är ett av mina största intressen så det var ett enkelt beslut.

Berätta mer om ditt intresse för resor.
Jag och min sambo reser ungefär fem gånger om året. När vi reser är det huvudsakliga att leva som de gör där. Prova maten som är specifik för just det landet och den staden vi befinner oss i. Jag försöker även besöka så många vingårdar om möjligt. Förutom Terreno har jag besökt flera gårdar i Italien men även i Sydafrika och i Libanon.

Vilken har varit din häftigaste reseupplevelse hittills?
Det måste nog vara när vi var på Galapagosöarna, det var häftigt. Men, jag blev även helt kär i Napoli när vi var där. Jag minns särskilt en lokal restaurang. När jag åt mozzarellan kom det tårar av lycka.

Vad är det bästa med att jobba på The Winery Hotel?
Kollegorna. Mina kollegor är toppen. Jag gillar alla i hela huset.

Har du något insidertips till gäster som besöker oss?
Man ska absolut gå på vinprovning och ta en guidad tur i vineriet. Men det är även bra att vara uppdaterad på vad som är pågång på hotellet just den dagen man kommer. Det är så mycket som händer hela tiden. Om man kommer hit på en helg är mitt tips att äta middag i Winery Kitchen på kvällen och sedan dagen efter avsluta vistelsen med brunch i Terreno Deli. Missa inte den, den är guld!

Berätta om ett vinminne.
Jag kommer ihåg när jag skulle gå ned i vinkällaren för att hämta ett vin till en gäst och jag nästan snubblade över en låda med vin. Jag flyttade på den och såg att det var vin från en vingård jag besökt i Sydafrika. Då blev jag glad och drömde mig tillbaka.

Om Julia

Namn: Julia Emt
Ålder: 32 år
Yrke: Vingårdsarbetare och servis i Winery Kitchen

Text: Sarah Djerf
Publicerat: 28 november, 2019
Uppdaterad: 11 december, 2019

Sarah Djerf

Boka rum

Boka guidad tur i vineriet

I vårt vineri kan du följa den nyplockade druvans resa till färdigt vin. Gå en guidad tur i vårt vineri och provsmaka vårt egna vin, Winery Red.

Läs mer & boka