Blogg

Hallå där Cathrine Almqvist

Helst skulle hon vilja kunna förnamnet på alla gäster hon möter. Cathrine älskar att prata om vin och på The Winery Hotel har hon hittat hem.

Vad händer just nu hos dig?
Jag håller vinprovningar och guidade turer i vineriet. Det är superkul och ligger mig så nära hjärtat. Att få prata om mat och dryck är min största passion.

Hur kommer det sig att du hamnade här?
Jag bodde i USA och pluggade i 4,5 år. När jag var hemma över julen 2015 åkte jag från Arlanda och såg skylten ”The Winery Hotel - coming soon”. Min första tanke var: Det bästa av två världar – hotell och vin, kunde det vara sant? Jag sökte direkt och jobbade två år i receptionen. Sen kände jag att jag ville lära mig mer om vin. Efter en sommelierutbildning bytte jag avdelning och jobbar nu, sedan i våras, i vinbaren.

Har du tagit med dig något från din tid i receptionen till ditt nuvarande jobb?
Att ge personlig service och få våra gäster att känna att de är en del av familjen. En av de saker som har kommit lätt för mig är att komma ihåg de personer som jag pratat med. Att minnas vad vi sa och ta vid där vi slutade nästa gång vi ses. Jag försöker minnas alla jag möter och helst skulle jag vilja kunna alla gästers förnamn.

Vad är det bästa med ditt jobb?
Att jag har roligt på jobbet och får göra det bästa jag vet. När jag håller en vinprovning går jag in och har kul. Jag sätter min kunskap på prov varje dag och jag lär mig nya saker hela tiden.

Vad är det bästa med att jobba på The Winery Hotel?
Vi är en familj. Alla känner alla och vi har kul tillsammans. Dessutom får vi kontinuerlig vidareutveckling med internutbildningar inom vin och service. Det tror jag inte att jag skulle få på någon annan arbetsplats.

Har du något insidertips till gäster som besöker oss?
Jag tycker att alla gäster som kommer till oss borde gå på en vinprovning. På The Winery Hotel har vi väldigt många spännande och unika viner och det är så roligt att prova vin tillsammans med andra. Vin är en fantastisk råvara och hos oss finns möjlighet att få förståelse för den på ett unikt sätt.

Berätta om ett vinminne.
När jag pluggade i USA skrev jag mitt specialarbete om en vingård i Sydafrika. I år, fem år senare, åkte jag till Sydafrika och besökte dem. Det var en häftig känsla att vara där och prata med dem på riktigt. Det kändes som de senaste fem åren varit så innehållsrika inte minst för min professionella livsresa i vinbranschen.

Kommer du att bli kvar i vinbranschen?
På något sätt kommer jag helt klart att jobba med vin resten av mitt liv. Det här är en värld som är alldeles för härlig för att inte vilja vara en del av.

Namn: Cathrine Almqvist
Ålder
: 29 år
Yrke:
Vingårdsarbetare och sommelier

Text: Sarah Djerf
Publicerat: 30 oktober, 2019
Uppdaterad: 12 november, 2019

Sarah Djerf

Boka rum

Boka guidad tur i vineriet

I vårt vineri kan du följa den nyplockade druvans resa till färdigt vin. Gå en guidad tur i vårt vineri och provsmaka vårt egna vin, Winery Red.

Läs mer & boka