Blogg

Hallå där Camilla Forslund

Hos Camilla är det ständigt mycket på gång och hon utmanas och stimuleras varje dag av sina arbetsuppgifter. Just nu planeras både nya vinevent och smakkombinationer. Här tipsar hon om ett vin och en kollega som man bara inte får missa.

Vad händer just nu hos dig?
Alldeles för mycket. Vi har precis avslutat årets stora händelse, vinskörden. Det var mycket jobb men allt gick jättebra. Nu när skörden är över har vi börjat planera höstens och vårens vinevent samt årets vinbord som är en särskild måltid vi serverar i december i restaurangen Winery Kitchen. Där handlar allt om vin och mat i kombination. Utöver det jobbar jag med att utbilda och coacha andra vingårdsarbetare i vin. Mitt arbete innefattar dessutom en tät kontakt med vår vingård i Toscana, Terreno, där det just nu är skörd och mycket på gång.

Har du något insidertips till gäster som besöker oss?
Att gå på vinprovning med Pelle för det är en underbar upplevelse. Han är både underhållande, inspirerande och otroligt kunnig.

Hur kommer det sig att du hamnade här?
Efter att ha jobbat på vinbar på mindre orter kände jag mig redo för en större utmaning och blev tipsad om The Winery Hotel. Meningen var att jag endast skulle testa på att jobba i Stockholm under en kortare tid men insåg snabbt att jag här fått mitt drömjobb och blev kvar.

Vad är det bästa med att jobba på The Winery Hotel?
Svår fråga. Sommelieren i mig uppskattar verkligen vår direktanknytning till vinmakeriet, både genom vårt eget vineri och vår vingård Terreno. Sedan jag började jobba på The Winery Hotel och har förmånen att dagligen få jobba i nära samarbete med våra vinmakare, så har min förståelse för vin utvecklats enormt. Det hade jag inte fått på något annat jobb. Jag uppskattar också mina fantastiska kollegor och vår förmåga att jobba både för varandra och för gästen i ur och skur. Jag måste erkänna att jag förut inte trodde att en arbetsplats i vår storlek skulle kunna vara familjär, men det är den. Jag älskar att omge mig med en jobbfamilj och mår väldigt bra i den här miljön.

Hur kan en vanlig arbetsvecka se ut?
Den kan innefatta allt ifrån flådiga producentmiddagar, personalutbildningar, fatprovningar i vineriet och att planera spännande och nyskapande vinevents till att komponera menyer med teamet i köket. Det är minst sagt en omväxlande vardag jag har. Ett hotell vilar på så många olika ben vilket är en utmaning men samtidigt stimulerande. Den rastlösa delen av mig älskar att jag dagligen får rodda med så många olika saker.

Vilket är ditt bästa vintips just nu?
Jag är väldigt inne på rött bubbel såsom Lambrusco, Gragnano, Sparkling Shiraz och så vidare. Det är gott som det är men framförallt spännande att dricka till mat.

Om Camilla

Namn: Camilla Forslund
Ålder:
33 år
Yrke:
Vingårdsarbetare och Head Sommelier på The Winery Hotel

Text: Tamara Sundstedt
Publicerat: 18 september, 2019
Uppdaterad: 19 september, 2019

Tamara Sundstedt

Boka rum

Boka guidad tur i vineriet

I vårt vineri kan du följa den nyplockade druvans resa till färdigt vin. Gå en guidad tur i vårt vineri och provsmaka vårt egna vin, Winery Red.

Läs mer & boka