Blogg

Hallå där Emma Kjaernes

Idag möter vi Emma, en vingårdsarbetare som har ett gediget engagemang för kvalitet inom vin, mat och service. Hon älskar den variation hennes jobb på The Winery Hotel ger henne.

Vad händer just nu hos dig?
Oj, just nu händer det massor hos oss. Vi har precis öppnat upp restaurangen Winery Kitchen efter några veckors sommarvila. Nu närmast planerar vi en workshop där vi under en hel dag kommer prata om vin, mat och service, det tre viktigaste delarna hos oss i Winery Kitchen. Under sommaren har vi hållit restaurangen stängd och då hinner vi tänka och planera. Jag kan avslöja att det kommer att ske lite förändringar till det bättre. Vi strävar alltid efter att förbättra vårt hantverk även om jag personligen tycker att vi är rätt grymma redan idag.

Hur kommer det sig att du hamnade här?
Jag hamnade faktiskt här av en slump. Det var min man Micke som såg att The Winery Hotel sökte personal och tyckte att jag borde söka. Jag ångrar inte för en sekund att jag gjorde det.

Vad är det bästa med att jobba på The Winery Hotel?
Åh, det är så många saker med The Winery Hotel som jag tycker om. Det är ett utvecklande jobb där ingen dag är den andra lik, dessutom älskar jag att vi hela tiden fokuserar på kvaliteten inom mat, vin och hantverk vilket för mig är oerhört viktigt i min yrkesroll. Vi är i ständig utveckling, både som restaurang och som individer, vilket är extremt roligt.

Berätta om ett vinminne.
Ett av mina många vinminnen är när vi var på Gordon Ramsays enstjärniga restaurang Maze i London och åt deras avsmakningsmeny med vinpaket. Jag är inget stort fan av ekade viner men på Maze så fick jag en dunderekad chardonnay från USA till dumplings i en ljuvlig buljong. Den kombon minns jag än idag fast att det är närmare fyra år sedan jag var där.

Om Emma

Namn: Emma Kjaernes
Ålder: 37 år
Yrke: Vingårdsarbetare på The Winery Hotel samt restaurangchef på Winery Kitchen

Text: Tamara Sundstedt
Publicerat: 9 september, 2019
Uppdaterad: 9 september, 2019

Tamara Sundstedt

Boka mat & dryck

Boka bord
Boka vinprovning

Boka guidad tur i vineriet

I vårt vineri kan du följa den nyplockade druvans resa till färdigt vin. Gå en guidad tur i vårt vineri och provsmaka vårt egna vin, Winery Red.

Läs mer & boka