Blogg

Hallå där Adam Siemionek

Det här är Adam. Hans jobb på The Winery Hotel är både unikt och otroligt roligt. Han njuter av att vara en vingårdsabetare eftersom det är som att vara en del av en stor familj.

Vad händer just nu hos dig?
Just håller vi på för fullt att planera årets skörd. Det är mycket att gå igenom, planera och förbereda så att ingenting kan överaska oss den dagen druvorna anländer. Alla maskiner måste vara klara, rena och testade samt alla i personalen måste veta precis vad de ska göra. Sedan börjar hanteringen av druvorna och jäsningen. Det kommer att bli så kul!

Hur kommer det sig att du hamnade här?
Det var faktiskt en kollega från min tidigare arbetsplats som rekommenderade mig. Sedan kom jag på en intervju och började jobba i receptionen. En kort tid senare öppnades det även fina möjligheter till att arbeta i vineriet med vinframställningen. Den möjlighet hade jag aldrig fått på någon annan arbetsplats i Sverige.

Vad är det bästa med att jobba på The Winery Hotel?
Det är atmosfären på jobbet, alla här är som en stor familj. För att inte nämna alla vinutbildningar och vinresor till Italien för praktik som The Winery Hotel erbjuder, det är väldigt unikt.

Berätta om ett vinminne.
Jag har ett väldigt fint minne av vårt rosévin från första skörden jag genomförde. När vi öppnade första flaskan, innan vinet börjat säljas, och provade det. Det var så himla gott! Det var en otrolig upplevelse att kunna säga att jag varit med och gjort det vinet.

Om Adam

Namn: Adam Siemionek
Ålder: 29 år
Yrke: Vingårdsarbetare och receptionist/vinmakarassistent

Text: Sarah Djerf
Publicerat: 26 augusti, 2019
Uppdaterad: 27 augusti, 2019

Sarah Djerf

Boka rum

Boka guidad tur i vineriet

I vårt vineri kan du följa den nyplockade druvans resa till färdigt vin. Gå en guidad tur i vårt vineri och provsmaka vårt egna vin, Winery Red.

Läs mer & boka