Blogg

Design med inspiration från vinets värld

– Tre element som bidrar till den speciella känslan på The Winery Hotel

Känslan av miljön är det som många gäster tar med sig som ett av de starkaste intrycken efter ett besök på The Winery Hotel. Här listar vi tre element som bidrar till hotellets unika design.

1. Golvet

I rå, putsad betong, som i ett warehouse i Brooklyn, ger golvet ett industriellt och hårt intryck, modernt och avskalat. Som en kontrast till andra designelement som istället flirtar med Toscanas varma och ombonade känsla. Ett möte mellan ytterligheter.

2. Receptionsdisken

Designmässigt flirtar receptionsdisken med en vintunna, i trä och metall med beslag som håller samman grova plankor. Den är det första gästen möter när dörrarna öppnas och ge på så sätt ett viktigt första intryck.

​3. Hissen ner till vinkällaren och gymmet

Helt klädd i kork för den här hissen gästen ner till hotellets santo graal, vinkällaren. Samma hiss för den sportige till gymet morgonen efter en njutningsfull kväll av god mat och gott vin. Korken som använts för att tapetsera hissen ger samtidigt en mjuk känsla som omfamnar.

Fakta

Var: The Winery Hotel är synligt från E4:an från/till Arlanda i höjd med trafikplats Järva Krog
Interior design: Söder Design
Arkitekt: Arkus Arkitekter
Byggföretag: Fabege
Byggår: 2014/15

Text: Sarah Djerf
Publicerat: 9 augusti, 2019
Uppdaterad: 27 augusti, 2019

Sarah Djerf

Boka rum

Boka guidad tur i vineriet

I vårt vineri kan du följa den nyplockade druvans resa till färdigt vin. Gå en guidad tur i vårt vineri och provsmaka vårt egna vin, Winery Red.

Läs mer & boka