Blogg

Därför är hotellsängar så sköna

Har du också alltid undrat varför det alltid är så skönt att sova på hotell? Vi har tagit reda på hemligheten bakom en skön hotellsäng och listat fem avgörande faktorer för hur du får till hotellkänslan hemma i ditt egen sovrum.

Att krypa ned i en nybäddad säng (som någon annan har bäddat) med mjuka, nytvättade och nymanglade lakan, puffiga kuddar och prassligt täcke är bland det bästa som finns.

Hotell är experter på övernattning och en stor del av gästens behållning är just den sköna sängen. På The Winery Hotel är sängen en av de saker som får flest positiva kommentarer av gästerna på Tripadvisor och andra externa sidor som listar gästrecensioner.

Vi har tagit reda på hemligheten bakom The Winery Hotels sköna sängar och gjort en lista på fem saker du ska tänka på när du vill fixa hotellkänslan hemma i ditt eget sovrum.

Så fixar du hotellsängen hemma - 5 tips från experten

 1. En säng av god kvalitet
  En bra säng är en stor men god investering som du njuter av flera timmar varje natt. Tänk på att din vikt är avgörande för hur mjuk/hård sängen känns. Något som även spelar in är hur du sover, på rygg, på sidan eller på magen. Flera återförsäljare har scheman där du kan räkna ut sängens hårdhetsgrad baserad på din vikt samt vilken sovtyp du är.
 2. Sköna lakan
  Välj ett material som är mjukt mot huden och inte är för varmt eller kallt. Sängarna på The Winery Hotel bäddas med lakan från Italien som tillverkas av 100% högkvalitativ bomull. Andra sköna material är linne och siden. Var noga med att tvätta lakanen enligt instruktionerna och mangla dem. Kanske finns det en mangel i tvättstugan i din bostadsförening.
 3. Den perfekta kudden för din sovstil
  Vissa gillar hårda andra mjuka, vissa stora andra små. Att välja rätt kudde kan vara svårt. För att hitta rätt kudde för dig bör du tänka på hur du sover. En låg kudde passar dig som sover på mage, en medelhög är bästa valet för dig som rör dig mycket i sömnen och för dig som helst sover på sidan är en hög kudde att föredra. På The Winery Hotel är kuddarna av standardmåttet 60 x 80 cm och varje säng bäddas med fyra kuddar, två per person. Kuddarna är fyllda med microfiber vilket ger en dunkänsla samtidigt som de är allergivänliga.
 4. Bästa täcket för dig
  Dun, syntet eller silke. Täckets material och tjocklek är avgörande för hur ett täcke känns mot din hud. Är du frusen, välj ett tjockt varmt täcke, vet du med dig att du ofta är varm så är ett tunt och lätt täcke att föredra. Är du ibland frusen, ibland varm kanske silke är materialet som passar dig bäst, det anpassar sig nämligen och håller värmen när det är kallt och är svalt när det är varmt.
 5. En vinnande helhet
  De olika delarna är alla viktiga men för att få till den där extra sköna känslan handlar det även om andra saker, såsom t.ex. rätt temperatur i rummet, en god och ren doft, fint ljusinsläpp, vackra designdetaljer och färger som är vilsamma för ögat. På The Winery Hotel är designdetaljerna noga utvalda, färgerna i rummen går från olika nyanser av olivgrönt till beige och naturvit i fin kontrast till de tegelbruna väggarna.
Text: Sarah Djerf
Publicerat: 6 april, 2019
Uppdaterad: 21 augusti, 2019

Sarah Djerf

Boka rum

Boka guidad tur i vineriet

I vårt vineri kan du följa den nyplockade druvans resa till färdigt vin. Gå en guidad tur i vårt vineri och provsmaka vårt egna vin, Winery Red.

Läs mer & boka