Blogg

Att slå in en flaska vin

- tre kreativa sätt att göra paket av en vinflaska

En av de bästa julklapparna är en god flaska vin. Men, hur gör du så att den även blir ett vackert paket att ställa under granen? Vi har listat tre fina sätt att slå in en vinflaska till jul. Se, lär och inspireras.

Är du trött på att alltid ge bort vinflaskan i en opersonlig vinpåse? Kreativiteten har inga gränser men kan ibland behöva lite hjälp på traven. Vi har listat tre sätt att göra paket av en flaska vin, perfekt för årets stundande julpyssel.

1. Det mysiga paketet till den frusne

Stoppa ned flaskan i ett par fina (nyinköpta) raggsockor och knyt ett vackert sidenband rund flaskornas hals. Ge bort två flaskor till samma person så får hen även ett par mysiga och varma sockor till vintern.

2. Less is more

Välj ett fint omslagspapper, gärna lite rustikt och enkelt. Knyt ett band i rå stil runt halsen och dekorera med valfri växt eller krydda. Nyplockade rönnbär eller rosmarin till exempel. Skriv en hälsning direkt på pappret. Klart!

3. Säg det med ett citat

Älskar du julrim men har svårt att få till det? Julen är räddad, vi har gjort jobbet åt dig. Ladda ned färdigskrivna etiketter perfekt utformade för att hängas på en vinflaska. Välj mellan fyra vinrelaterade citat och tre, autentiska julrim specialskrivna för vinpaket.

Text: Sarah Djerf
Publicerat: 11 december, 2020
Uppdaterad: 15 december, 2020

Sarah Djerf

Boka rum

Boka guidad tur i vineriet

I vårt vineri kan du följa den nyplockade druvans resa till färdigt vin. Gå en guidad tur i vårt vineri och provsmaka vårt egna vin, Winery Red.

Läs mer & boka