Blogg

Att bo med barn på The Winery Hotel

Under sommaren är det många barnfamiljer som kommer och bor på The Winery Hotel. Vissa är på genomresa, andra på besök i Stockholm och några tar ett stopp hos oss på väg till ett tidigt morgonflyg från Arlanda. Vi har listat några av de vanligaste frågor vi får från våra gäster som besöker oss med hela familjen.

Finns det pool?

Ja, det finns en pool på sjätte våningen, på hotellets tak. Den är uppvärmd till 30 grader året runt och är öppen mellan 09.00 och 21.00 varje dag.

Finns det familjerum?

Ja, vi har ett antal familjerum. De kallas för Standard Twin Extra på vår webbsida och rymmer upp till fyra personer. Det finns även ett antal connecting-rum som har en intern dörr emellan sig.

Kan vi be om en babysäng?

Ja, det finns ett antal babysängar vid behov. För att vara säker på att det finns connecting-rum eller babysängar tillgängliga under er vistelse är det enklast att mejla oss på info@thewineryhotel.se eller ringa på 08-146000.

Hur är frukosten? Finns det något som mitt barn gillar?

Frukosten är en av de saker som vi får flest kommentarer kring. Här finns det mesta – alltifrån äggröra, bacon, olika sorters bröd och pålägg och massor av frukt till smoothies och croissanter med Nutella.

Kan vi gå på restaurangen med barnen?

Självklart! Vår italienska trattoria Terreno Deli älskas av både barn och vuxna. Här serveras pasta, pizza, italienska charkuterier och ostar samt goda italienska desserter.

Serveras det barnportioner?

Alla rätter går att få i barnportion på Terreno Deli. Vi gör dock inga barnpizzor men det går självklart bra att dela om man är flera.

Finns det barnstolar i restaurangen?

Ja, det finns flera barnstolar för utlåning både i frukostmatsalen och restaurangerna.

Kan vi ta oss till Stockholm med buss eller tåg?

Ja, det finns flera olika alternativ. Lättast är kanske att ta en promenad till Solna Station och ta tåget in till city därifrån. Promenaden tar cirka 15 minuter och tåget tar er till Odenplan på fem minuter och Centralstationen på åtta minuter. Om man inte vill promenera går det bussar utanför hotellet till Solna station. Ett annat alternativ är att ta bussen som går utanför hotellet till Danderyds sjukhus varifrån det finns tunnelbana som tar er till Stockholm central på 13 minuter.

Finns det några ytterligare aktiviteter för barnen på hotellet?

Under sommaren när vi har många yngre gäster finns ett pingisbord med bollar och rack intill vårt gym. På så sätt kan barn och vuxna utmana varandra i pingis.

Vad finns i närområdet?

Mall of Scandinavia ligger på gångavstånd från hotellet och där finns ett flertal aktiviteter för barn. I O’Leary’s lokaler till exempel finns Game Zone där det finns alltifrån radiobilar, bowling och minigolf till skjutbanor och klätterväggar! Vackra Ulriksdals slottsträdgård med sitt mysiga sommarkafé samt natursköna Hagaparken med Brunnsviken finns även de på gångavstånd.

Vad är det bästa med att bo på The Winery Hotel med barn?

Vi har frågat några barn som varit hos oss och de flesta nämner poolen på taket som en av höjdpunkterna. Pizzan i Terreno Deli brukar hamna på en andraplats och de sköna sängarna och frukosten på en delad tredjeplats.

Text: Sarah Djerf
Publicerat: 19 juli, 2019
Uppdaterad: 21 augusti, 2019

Sarah Djerf

Boka rum

Boka guidad tur i vineriet

I vårt vineri kan du följa den nyplockade druvans resa till färdigt vin. Gå en guidad tur i vårt vineri och provsmaka vårt egna vin, Winery Red.

Läs mer & boka