Blogg

6 tips för bättre möten

Lyssna på varandra, kom in med öppet sinne, engagera flera och tänk på vikten av en inspirerande miljö. Att anordna ett möte är en lätt match. Att se till att mötet blir lyckat är en helt annan sak. Vi har listat sex saker att tänka på inför din mötesplanering.

1. Lyssna

Att lyssna när någon annan pratar utan att lägga egna värderingar och analyser kan vara svårt. Men, det är även en av de viktigaste delarna i ett möte. Glöm inte att anledningen till att ni sitter där är att just mötas, och föra en dialog. Annars kan man ju lika gärna ha ett möte med sig själv.

2. Kom förberedd

Förbered dig på att lyssna aktivt och lösgör dig från tidigare uppfattningar om personer eller projekt. På så sätt går du in i mötet med ett öppet sinne och är påverkbar. Förbered dig på hur du ska lägga fram din åsikt så att det blir en dialog. Om du är i en beslutsfattande roll är den här punkten extra viktig för att inte hamna i en situation där tankar, inspiration och åsikter hämmas snarare än gror och blomstrar.

3. Bjud in

Ta in fler perspektiv så blir idéerna fler och mer genomtänkta. Dessutom blir det större kraft i genomförandet när det är fler som har ett engagemang i målen man diskuterar.

4. Välj en inspirerande lokal

Miljön för mötet är viktigare än vad man kan tro. Flera studier visar på att utfallet av mötet är högst kopplat till platsen där det anordnas. Tänk dig in i hur du mår i en liten, mörk och trång lokal med kala väggar och hårda stolar. Försök sedan frambringa känslan du får när du kommer in i en vackert inredd, luftig yta med tilltänkta detaljer och spännande design. Det är lättare att vara väl till mods och lyfta fram nya idéer i en trivsam miljö, helt enkelt.

5. Fyll på med energi

Några av de bästa idéerna föds på kaffepausen. Därför är ett gott avbrott en viktig del av mötesupplevelsen. Kaffe, te, vackra bakverk eller nyttiga juicer proppfulla med vitaminer. Lägg stor vikt vid vad som serveras i pausen så kommer ni tillbaka till mötet glada och fulla av energi.

6. Gör någonting tillsammans

Krydda konferensen med en sammansvetsande aktivitet som för er närmare varandra. Att tänka på någonting helt annat än jobbet en stund kan vara det bästa tipset för att komma in i rätt stämning på mötet. Vad sägs till exempel om ett quiz, en ostprovning eller, varför inte, en vinprovning?

Text: Sarah Djerf
Publicerat: 7 mars, 2019
Uppdaterad: 24 oktober, 2019

Sarah Djerf

Boka rum

Boka guidad tur i vineriet

I vårt vineri kan du följa den nyplockade druvans resa till färdigt vin. Gå en guidad tur i vårt vineri och provsmaka vårt egna vin, Winery Red.

Läs mer & boka