Smaka vårt vin

I vinfälten lever varje druva sitt eget liv och därför sker mycket av arbetet på Terreno för hand; inget slår ögat och handen när det handlar om att uppnå högsta kvalitet. Vi bedömer varje vinstock tio gånger per år och med 65 000 plantor kräver det både kunskap och passion. Noggrann gallring och odling i samklang med naturen kräver större arbetsinsats och ger mindre volymer, men ger samtidigt ett vin att älska.

Vi lägger stor vikt vid vår Chianti Classico, som har fått mycket beröm i såväl press som av våra kunder. Parallellt arbetar vi hängivet med att ständigt utveckla nya viner, bland annat av druvor som inte är typiska för Toscana. Ett exempel är Terreno Momento Massimo IGT, vår ”supertoscanare”.

Under våra snart 30 år har vi varit – och är – ett av de bäst säljande toskanska vinerna på Systembolaget. Terreno Chianti Classico DOCG finns i Systembolagets sortiment, de övriga vinerna i beställningssortimentet. För övriga aktuella viner se vår hemsida. Om inte din närmaste butik har vinerna hemma, kan du beställa dem.


Boka rum

Boka guidad tur i vineriet

I vårt vineri kan du följa den nyplockade druvans resa till färdigt vin. Gå en guidad tur i vårt vineri och provsmaka vårt egna vin, Winery Red.

Boka nu