Nyheter

Winecation on our rooftop

- Säsongspremiär för årets sommarprogram!

Vineriturer, vinprovningar, egentillverkat vin, gastronomisk matupplevelse, bubbelskola, sabrering och avkoppling med skön musik på prisbelönt rooftop i fokus när The Winery Hotel i dag släpper sitt sommarprogram. Dessutom lanseras ett unikt upplevelsepaket som tar besökaren hela vägen från The Winery Hotel till vingården Terreno i Toscana.

Vinaktiviteter med hantverk i fokus

Att uppleva hantverket från en vinranka till ett glas vin med fantastiska smaker står i fokus för alla som väljer att besöka The Winery Hotel i sommar. Besökaren väljer själv om denne vill fördjupa sig i en vinmakares vardag i vineriet, djupdyka i nya viner genom att vara med på vinprovningar eller utforska hotellets Vinotek med 32 olika viner.

"Arbetet från en vinranka till ett glas vin med smaker som speglar druvans ursprung är ett hantverk som vi älskar och som ligger till grund för allt vi gör. Därför känns det givet för oss att årets sommarprogram fokuserar på just det - upplevelser med hantverk i fokus. Genom att vara Europas nordligaste vineri är det självklart att bjuda in besökarna till vår smakvärld och dela med oss av det vi gör", berättar Sofia Ruhne ägare av The Winery Hotel och vingården Terreno i Toscana.

Läs mer och boka en aktivitet.

En takbar i världsklass

Winery Rooftop Terrace är belägen högst upp på hotellets tak som flera år i rad har utnämnts till en av de bästa av både nationell och internationell press. Här finns en pool med utsikt över Brunnsviken och en bar där vingården Terrenos viner ackompanjeras av en barmeny med inspiration från Italien.

Som en takfest i new york

DJs med en förkärlek till soul, jazz och funk skapar känslan av att vara på en takfest i New York. Winery Soul Sessions anordnas varje fredag mellan klockan 16.00 och 20.00, hela sommaren. Se fullständigt DJ-program.

Gastronomisk upplevelse

I restaurangen på plan ett bjuds besökaren på en gastronomisk upplevelse där menyn är satt utifrån vinernas egna smaker. De kommer från den egna vingården Terreno i Toscana samt från utvalda hantverksproducenter runtom i världen. Restaurangen är öppen för lunch och middag hela sommaren. Boka bord i Terreno Kitchen.

En självklar utgångspunkt för en naturnära semester

Löpturer i Hagaparken, SUP-turer och kanotpaddling i Brunnsviken, yoga eller en picknickutflykt med cykel till Ulriksdals slott. The Winery Hotel är en perfekt utgångspunkt för en naturnära och aktiv semester. Läs mer om alla utflykter och aktiviteter.

Vingårdsupplevelse från Stockholm till Toscana

Det finns flertal upplevelsepaket att välja mellan, speciellt anpassat utifrån olika önskemål och behov. En nyhet för i år är ett en upplevelse som tar besökaren hela vägen från Stockholm till den egna vingården Terreno i Toscana. Paketet Take me to Tuscany börjar på The Winery Hotel med en helhetsupplevelse av hotellet inklusive guidad tur i vineriet, vinprovning, middag och goda viner. Därefter tas besökaren till Arlanda för att flyga ner till vingården Terreno för att vidare uppleva vintillverkning bland de Toskanska kullarna.

"Det är fantastiskt att kunna erbjuda denna upplevelse till våra besökare. Take me to Tuscany är en unik möjlighet att dels få uppleva ett urbant vineri och få en inblick i hantverket som pågår dagligen hos oss på The Winery Hotel, innan besökaren får komma ner till oss på Terreno för att uppleva vinfält, miljö och terroir; vintillverkning i samklang med naturen", avslutar Sofia Ruhne.

Populära paket:

Rooftop Summer Deal med sen utcheckning är perfekt för dig som vill njuta av sommarens lata dagar med pool, sol, vin och extra sovmorgon. Njut av ett glas av nya årgången av rosévinet Terreno Rosato di Toscana och sköna dopp i poolen med utsikt över Brunnsviken. Passa på att sova ut och vakna upp till hotellets rikliga frukostbuffé

Taste of Terreno är en vinupplevelse som är inspirerad av vår vingård Terreno i Toscana. Det är det perfekta valet för den som vill drömma sig bort mot soldränkta kullar, vinfält och lummiga olivlundar, givetvis med ett glas av vingårdens hantverksvin i din hand. Här ingår trerättersmeny med viner från gården, Terrenos ekologiska, extra jungfruolivolja, specialdesignade glas med gårdens logotyp ingraverad samt frukost.

Wine, Dine, Sleep bjuder på en gastronomisk helg i vinets tecken och en helhetsupplevelse av The Winery Hotel. I paketet ingår guidad tur i hotellets vineri, vinprovning, fyrarättersmiddag med tillhörande viner och frukost.

NYHET! Take me to Tuscany börjar på The Winery Hotel med en helhetsupplevelse av hotellet inklusive guidad tur i vineriet, vinprovning, middag och goda viner. Därefter tas besökaren till Arlanda för att flyga ner till vingården Terreno för att vidare uppleva vintillverkning bland de Toskanska kullarna.

Text: Tamara Sundstedt
Publicerat: 3 juni, 2022
Uppdaterad: 21 juni, 2022

Tamara Sundstedt

Boka mat & dryck

Boka bord
Boka vinprovning

Boka guidad tur i vineriet

I vårt vineri kan du följa den nyplockade druvans resa till färdigt vin. Gå en guidad tur i vårt vineri och provsmaka vårt egna vin, Winery Red.

Läs mer & boka