Nyheter
Höstens meny i Winery Kitchen
– Vinet tar djupa andetag och låter smakerna blomma på tallriken
Höstens meny i Winery Kitchen utgår ifrån utvalda viner som genom att hällas på karaff visar sina finaste sidor. Vad sägs till exempel om ett rött bubbel serverat till en tomat-tartar med rökt majonnäs?
I Winery Kitchen, restaurangen på The Winery Hotel, är det vinerna som bestämmer smakerna i maten. Menyn är uppdelad i tre upplevelser – Design, Winemakers och Urban – och består av fyra viner och fyra rätter vardera. Gästen får sedan välja en två-, tre- eller fyraviners matupplevelse.
Nu till hösten är temat ”luftens påverkan på vinet” och vinerna serveras dekanterade, i olika sorters glas och gästen får på så sätt en inblick i hur syret förändrar vinets karaktär.
Några av de viner som serveras är ett Sparkling Shiraz från Mclaren Vale i Australien, ett vin från Terroir du Bry i franska Côtes du Jura, ett utsökt Chianti Classico Riserva från vår egen vingård Terreno samt det ovanliga dessertvinet Ratafia de Champagne.
Till dessa serveras läckerheter såsom en tomat-tartar med rökt majonnäs, senap och avokado, konfiterad anka med calvados, blekselleri och valnöt samt läckra desserter på säsongens örter och bär som dessutom är en fröjd för ögat.