Recept

Vårkyckling med grön gnocchi och balsamicosås

Har du aldrig gjort egna gnocchi? Det är så lätt, och roligt! Vi serverar dem gärna gröna i den här rätten med kyckling och en härligt djup, krämig och smakrik sås på kycklingbuljong och balsamvinäger.

Ingredienser

(Precis som ofta med italiensk husmanskost så finns här inga kvantiteter utskrivna, det är istället känslan som får styra.)

  • Kyckling
  • Potatis
  • Ramslök
  • Spenat
  • Balsamvinäger
  • Kycklingbuljong
  • Broccoli
  • Smör
  • Äggula
  • Vetemjöl
  • Salt
  • Peppar

Gör så här

Kyckling

Stek och tillaga kycklingen i ugnen krydda med salt och peppar.

Balsamicosås

  1. Använd kycklingskrovet till att göra din egen buljong.
  2. Rosta det i ugnen innan du kokar det tillsammans med morot, lök och selleri.
  3. Låt buljongen koka ned, tillsätt balsamvinäger och koka samman till en sås.
  4. Smaksätt med salt och ev. lite socker.

Sauterad spenat

Koka spenat och stek med vitlök och olivolja, smaka upp med salt.

Broccolikräm

Koka broccoli i stat vatten, mixa med stavmixer och blanda med smör, smaka upp med salt.

Gnocchi

  1. Koka potatis mjölig, låt svalna och mosa.
  2. Mixa samman spenat och ramslök, blanda ned i potatisen.
  3. Tillsätt äggula och vetemjöl, knåda samman till en deg.
  4. Rulla ut i en centimeter breda rullar, skär dem i en centimeter långa delar, rulla till små bollar.
  5. Koka i saltat vatten. När de flyter upp är de klara.

Uppläggning

Du kan såklart göra som du vill men våra kockar gör såhär.

  1. Lägg den sauterade spenaten mitt på tallriken.
  2. Lägg gnocchi runt om
  3. Bygg upp höjden med kycklingen ovanpå spenaten.
  4. Broccolikrämen spritsas i en ring kring rätten.
  5. Häll balsamicosåsen innanför ringen.
  6. Servera och njut!

Vintips

Terreno Chianti Classico

Det perfekta vinet till den här rätten är mustigt med en frisk bärighet. Den härliga syran balanserar krämigheten i gnocchin och de delikata smakerna på tallriken lyfter med det här smakrika röda.

Nr: 2373
Pris: 145 kronor

Se vinet på Systembolaget
Text: Tamara Sundstedt
Publicerat: 2 april, 2020
Uppdaterad: 2 april, 2020

Tamara Sundstedt

Boka mat & dryck

Boka bord
Boka vinprovning

Boka guidad tur i vineriet

I vårt vineri kan du följa den nyplockade druvans resa till färdigt vin. Gå en guidad tur i vårt vineri och provsmaka vårt egna vin, Winery Red.

Läs mer & boka