Bruschetta med vildbroccoli och ricotta

Det italienska köket är ofta naturligt vegetariskt. En bruschetta kan varieras i all oändlighet och det rostade brödet toppas med i stort sätt vad som helst. Den klassiska toscanska bruschettan täcks med hackade tomater kryddade med basilika, vitlök och olivolja. Det här är en annan variant med vildbroccoli, ricottaost, vitlök och chili. En perfekt förrätt till vårens alla festligheter. 

Ps: Använd en olivolja av bra kvalitet, det gör hela skillnaden.  

Bruschetta con cime di rapa e ricotta

Ingredienser:

Vildbroccoli

Skivat bröd

Vitlök

Färsk ricotta

Chili

Olivolja

Salt

Vitt vin

Gör såhär:

1. Koka vildbroccoli i tre minuter i lätt saltat vatten. 

2. Värm olivolja i stekpanna med chili och vitlök.

3. Lägg i vildbroccoli tillsammans med en skvätt vitt vin och salt.

4. Grilla brödet.

5. Dra en vitlöksklyfta över brödet efter behag.

6. Bred på den färska ricottan och lägg på den stekta vildbroccolin.

7. Ringla över olivolja och servera. 

Vintips:

Bianco di Stella, ett vitt vin från Toscana framställt av de lokala druvsorterna Trebbiano och Malvasia. Friskt och fruktigt med inslag av grapefrukt och äpple. Vinet är ekologiskt.  

Boka rum

Boka guidad tur i vineriet

I vårt vineri kan du följa den nyplockade druvans resa till färdigt vin. Gå en guidad tur i vårt vineri och provsmaka vårt egna vin, Winery Red.

Boka nu