Året 2018 - intensitet, engagemang och bekräftelse

Vi minns det gångna året som innefattat alltifrån utmärkelser och nomineringar till internationell uppmärksamhet och lansering nya unika koncept och aktiviteter. Kanske har 2018 varit det mest händelserika året på The Winery Hotel sedan öppning för tre år sedan.

I tider av återblickar och sammanfattningar av året som gått kommer insikter som är svåra att greppa när de pågår. 2018 har minst sagt varit ett händelserikt år på The Winery Hotel och när vi blickar tillbaka blir det tydligt: vi har haft fullt upp!

Året började med att vi öppnade upp cyklopet på hotellets högst belägna punkt som en ny möteslokal. Något som visade sig vara en fantastisk idé då Winery Rooftop varit en av våra mest uppskattade lokaler för möten och konferenser under året. 

Vår kombination av vin och yoga tog ännu en form i vingårdsyogan på vår vingård Terreno. Ett tillskott till den redan så populära yogahelgen Yoga, Wine & Dine som dragit fulla hus flera gånger under året. 

I februari när CaféResidence och Elle listade de mest romantiska hotellen i landet hamnade The Winery Hotel i topp. Restaurangen Winery Kitchen blev nominerad till "Årets Dryckesupplevelse 2018" av White Guide och vi lanserade Winery Wedding, bröllop i vingårdsmiljö med flertalet lyckade bröllopsfester och middagar under året. 2018 var också året då det interaktiva vin- och designforumet Winery Circle skapades och blev till vår vinklubb på Facebook. 

Den unika känslan på taket skapades av DJ’s i toppklass, läcker italiensk streetfood och en sommarvärme som aldrig ville ta slut. Vi lät Anton Hysén designa en egen etikett till vårt egentillverkade rosévin och firade Euro Pride på taket tillsammans. 

Winery Rooftop Terrace listades av flertalet svenska tidningar som en av de bästa uteserveringarna i stan, men, det var inte bara Sverige som tittade åt vårt håll. Även den internationella pressen fick upp ögonen för The Winery Hotel. Till exempel, när världens mest välrenommerade tidskrift för lyx och flärd, amerikanska Forbes, listade de "Tio bästa takterrasserna i världen" utnämndes Winery Rooftop Terrace till en sjätte plats. Brittiska The Telegraph beskrev The Winery Hotel som "ett måste för vinälskare" och Travel Weekly tipsade om Winery Rooftop Terrace som bästa platsen i Stockholm för en night cap. 

Även i restaurangerna hände en hel del. Winery Kitchen uppdaterade menyerna med ännu bättre vin- och matkombinationer som förstärkte det faktum att här är det vinet som bestämmer. Italienska trattorian på hörnet Terreno Deli byggdes ut med hela 20 nya platser och hämtade under året ännu mer inspiration från det toscanska köket. 

När sedan hösten kom var det dags för den viktigaste tiden på året för oss vingårdsarbetare – skörden. Druvorna kom den sjunde september och i år lades mycket av vårt fokus på utbildning och att sprida kunskap. Att se tolv ton druvor anlända och tas omhand för vintillverkning är en unik upplevelse för svenska elever. Flertalet skolklasser kom och fick träffa både Mats Ruhne och Ejnar Söder som delade med sig av sitt engagemang och sin långa erfarenhet av hantverket bakom vintillverkning respektive hotellverksamhet. Besöksliv skriver om det i en artikel med titeln Att kunna vin lika viktigt som att laga en köttbulle”. 

Förra året myntades begreppet vingårdsarbetare och i år under skörden blev det mer tydligt än någonsin när vi alla hjälptes åt att få in druvorna i vineriet, fram till 01.30 på morgonen.

Det var tredje året för vårt svar på julbord – Vinbordet – och kanske var det i år bättre än någonsin. Med de fem grundsmakerna i fokus blev konceptet tydligare och uppskattades av många både nya och återkommande gäster. Bekräftelsen kom när vinbordet beskrevs i Svenska Dagbladet som ett av de "Fem bästa julborden i Stockholm".  

Sofia Ruhnes och Åsa Johanssons arbete med att sätta Chianti Classico på kartan inleddes med flera fullbokade föreläsningar om skillnaden mellan de nio byarna som tillsammans utgör Chianti Classico. Den 22 februari 2019 fortsätter vi att sprida kunskapen med en helg av festligheter – La Festa del Chianti Classico.

Att The Winery Hotel är nyskapande i hotellvärlden på så många sätt är ingen nyhet men nomineringen till årets mest innovativa hotell, "Årets Forward 2019", av hotellguiden White Guide Hotel + Bar kom ändå som en överraskning. Ett kvitto på att det vi gör uppskattas både av våra gäster och professionella hotellrecensenter. 

2018 var ett händelserikt år även för vår vingård i Toscana, Terreno, som firade 30 år med fest, middag, generationsbyte och ett helt nytt vin, Il Momento di Terreno. Sofia Ruhne blev en av de mest omtalade vinpersonligheterna i pressen under året med intervjuer både i Svenska Dagbladet, Livets Goda, Expressen och Allt om Vin

Dessutom vann Terreno Chianti Classico utmärkelsen "Bästa ekologiska rödvin" i den internationellt erkända vintävlingen Vinordic Wine Challenge och Terreno ASofia plockade hem högsta betyg, fyra stjärnor, i Italiens motsvarighet till Guide Michelin, vinguiden Vinibuoni d'Italia, och fick utmärkelsen "Ett vin att inte missa".  

Vi lägger bakom oss ett intensivt och extremt roligt år med fantastiska framsteg och spännande händelser att minnas för lång tid framöver. Nu blickar vi framåt mot ännu ett nytt år av kunskap, hantverk och engagemang och hoppas att du också vill komma och vara en del i upplevelsen som är The Winery Hotel och Terreno. 

Nyheter från 2018

Boka rum

Boka guidad tur i vineriet

I vårt vineri kan du följa den nyplockade druvans resa till färdigt vin. Gå en guidad tur i vårt vineri och provsmaka vårt egna vin, Winery Red.

Boka nu