Det gröna vinet

Hållbarhet är ett viktigt och spännande ämne, även i vinets värld. Det kan dock vara en djungel för konsumenten att hålla reda på alla nya beteckningar och certifieringar. Ord som biodynamiskt, naturligt och veganskt dyker allt oftare upp i vinsammanhang. 

– Vi får ofta frågor kring den här typen av viner och beslutade oss för att djupdyka i ämnet, berättar Camilla Forslund som är head sommelier på The Winery Hotel. 

Hon berättar att många av gästerna på hotellet undrar över vad de olika benämningarna betyder och vad som egentligen är bäst för naturen och vad som är bäst för människan. Därför anordnar de nu en provning som tar ett grepp kring de gröna vinerna. 

– Under provningen pratar vi bland annat om fördelar och nackdelar med olika odlings- och tillverkningssätt, förklarar hon.

En alltid lika spännande aspekt är maten vi äter till vinet. Därför bjuds det även på veganska smakportioner som speciellt tillagats för att ge en lektion i mat- och vin i kombination på det gröna sättet.

Den här förmiddagen kräver inga förkunskaper och passar alla vinentusiaster som är nyfikna på det gröna vinet – från nybörjare till kunnig. 

– På The Winery Hotel förmedlar vi vin på ett avslappnat sätt med mat- och vinglädje i fokus så alla är välkomna, kunnig som novis, tillägger Camilla och ler.


Vinprovningen ”Det gröna vinet” hålls lördagen den 24 mars klockan 16.00 på The Winery Hotel. Läs mer och boka här.

Boka rum

Boka guidad tur i vineriet

I vårt vineri kan du följa den nyplockade druvans resa till färdigt vin. Gå en guidad tur i vårt vineri och provsmaka vårt egna vin, Winery Red.

Boka nu