Konferensaktiviteter på
The Winery Hotel

Krydda er vistelse med någon av våra roliga aktiviteter och provningar. Bildande både för intellektet och för teamet.

Guidade turer

Winery Tour

Gå en visning i vineriet och lär er mer om historien bakom The Winery Hotel och hur vi gör vin från druva till flaska. Passar er som på kort tid vill lära er mycket.

Tidsåtgång: 30 minuter
Antal deltagare: Kan delas upp i flera grupper à 6-25 personer.

Winemakers Tour

Fördjupa dina kunskaper i hantverket vinmakeri med en tur som guidar er genom alla steg i resan från druva till flaska. Turen innefattar även vinprovningen Wine Evolution med provsmak av vin i dess olika stadier – druvmust, fatprov och färdigt vin.

Tidsåtgång: 60 minuter
Antal deltagare: 6-20 personer

Mingelaktiviteter

Mingel

Njut av en härlig buffé av ostar, charkuterier, oliver, mjukt bröd och olivolja från vår vingård Terreno. Mingla med ett glas vin i handen och njut av varandras sällskap till goda smaker. För er som önskar en fin start eller avrundning på era aktiviteter.

Tidsåtgång: ca 30-60 minuter
Antal deltagare: 10-100 personer

Giro d’Italia

Mingla runt som på en italiensk piazza, prova delikatesser och viner från olika delar av Italien. Det här är en rolig resa Italien runt – en upplevelse för alla sinnen. Passar gruppen som söker ett socialt event i de italienska smakernas tecken.

Tidsåtgång: 90-120 minuter
Antal deltagare: 30-80 personer

Tour de France

Mingla runt som på en fransk marknadsplats, prova delikatesser och viner från olika delar av Frankrike. Det här är en rolig resa Frankrike runt – en upplevelse för alla sinnen. Passar gruppen som söker ett socialt event i smakernas tecken.

Tidsåtgång: 90-120 minuter
Antal deltagare: 30-80 personer

Bubbelmingel

Delta i en snabb vinprovning på stående fot. En crash course i mousserande vin. Efter avslutad provning minglar ni och njuter av era bubblor i glasen. En aktivitet för er som vill kombinera kunskap med umgänge.

Tidsåtgång: 60 minuter
Antal deltagare: 10-60 personer

Provningar

Winery Tasting

En provning av fyra viner av olika karaktär under guidning av sommelier. För den sociala gruppen som vill lära sig mer om vin under lättsamma former.

Tidsåtgång: 60 minuter
Antal deltagare: 6-60 personer

Bubbelprovning med tillval sabrering

Lär er mer om olika typer av mousserande vin från världens alla hörn. Passar gruppen som vill lyxa till det och ha kul. Lägg till sabrering och lär er att öppna flaskan som en rysk kosack – med en sabel.

Tidsåtgång: 90-120 minuter
Antal deltagare: 8-30 personer

Spice up your life – den kryddstarka provningen

Vad passar bäst i glaset till hetta och kryddighet? Den här provningen visar hur olika typer av kryddhetta matchas med vin både i teorin och i praktiken. En aktivitet för den som inte är rädd för lite sting.

Tidsåtgång: 120 minuter
Antal deltagare: 8-28 personer

Vin och ost i kombination

Lär er mer om vin och ost i kombination. En provning för både smaksinnet och intellektet som passar livsnjutaren och ostälskaren. Perfekt för er som önskar lite tilltugg innan maten.

Tidsåtgång: ca 90 minuter
Antal deltagare: 6-28 personer

La Dolce Vita - den söta provningen

Söta viner till söta smaker. Vår dessertmästare och sommelier förenas i en provning där det söta står i fokus. Dessertviner till olika bakverk och andra sötsaker provas. En god provning för er som älskar det söta livet.

Tidsåtgång: 120 minuter
Antal deltagare: 8-28 personer

Touch of Taste - Att kombinera vin med grundsmaker

Vad händer med ett vin om det möter syra i maten och hur påverkar salt ett rött vin? Upplev själv effekten som de fem grundsmakerna har på olika stilar av vin. En lärorik och aptitretande provning för er som gillar learning by doing.

Tidsåtgång: ca 90 minuter
Antal deltagare: 10-28 personer

Wine & Dine – vin och mat i kombination

En snabbutbildning i vin och mat i kombination. Prova fyra viner till fem skräddarsydda smakbitar. Provningen förklarar och skapar förståelse för vin och mat i kombination. Perfekt för er med öga för detaljer.

Tidsåtgång: 120 minuter
Antal deltagare: 8-28 personer

Naturliga viner – vad är det?

På sistone har begreppet naturvin varit hett. Vad är skillnaden mellan konventionella, ekologiska, biodynamiska och så kallade naturliga viner? Vi reder ut begreppen och provar viner från samtliga kategorier. En spännande provning för medvetna och nyfikna vinälskare.

Tidsåtgång: 60 minuter
Antal deltagare: 8-40 personer

Regnbågsprovning

Vår vackraste vinprovning där fem olika nyanser av vin hälls i glasen. En upplevelse för smak- doft och synsinnet. Vilken roll spelar egentligen vinets utseende för hur det smakar? En instagram-vänlig provning för er som är nyfikna på vad som döljer sig bakom ytan.

Tidsåtgång: 60 minuter
Antal deltagare: 8-40 personer

Nya, nya världen

Hur smakar serbiskt rött, kan Slovenien verkligen göra gott bubbel och vad är sambandet mellan kommunism och ungerskt vin? En vinresa genom de okända vinländerna i Europa bland svåruttalade namn på druvor, spännande historier och fantastiska viner. Provningen för er som vill kombinera vinhistoria med trendspaning.

Tidsåtgång: 60 minuter
Antal deltagare: 8-40 personer.

Chianti Classico DOCG – en introduktion

Vindistriktet Chianti Classico ligger oss extra om varmt om hjärtat. Dels för att vi har vår vingård Terreno där men också för att det är ett klassiskt område i stor utveckling just nu. Välkomna på en toscansk vinprovning med fokus på regionens mest anrika distrikt. Passar er som vill få mycket kunskap och samtidigt njuta av riktigt bra viner.

Tidsåtgång: 60 minuter
Antal deltagare: 6-26 personer

Terreno – vår vingård i Toscana

Lär känna familjen Ruhne via deras personliga och ärliga viner från gården Terreno. Följ med på familjens vinresa som började för 30 år sedan och som idag är en framgångssaga. En inspirerande provning för er som tycker om goda viner och bra historier.

Tidsåtgång: 60 minuter
Antal deltagare: 6-26 personer

Winemakers Tasting

Lär dig mer om hur vinmakarens val i vinkällaren påverkar vints smak och karaktär. Hur smakar egentligen ett vitt vin som genomgått malolaktisk jäsning och vad är skillnaden mellan ett vin som legat på amerikanska kontra franska ekfat? En fördjupning för er som inte nöjer dig med att skrapa på ytan. Utmärkt i kombination med en guidad tur i vineriet.

Tidsåtgång: 60 minuter
Antal deltagare: 6-20 personer

Exklusiva provningar

Mogna viner

Vad är skillnaden på ett ungt och moget vin? Vad är det egentligen händer i en flaska vin då den lagras? Vi djupdyker i konsten att lagra och sedan avnjuta vin med ålder. Provningen för er som vill njuta av vin med historia.

Tidsåtgång: 60 minuter
Antal deltagare: 8-14 personer

Prestigeviner

Hur smakar en flaska vin värd flera tusen kronor och vad är det som gör att vissa viner blir så värdefulla? Vi avnjuter fyra väl utvalda viner av högsta kvalitet. Passar gruppen som uppskattar värdet av bra vin.

Tidsåtgång: 90 minuter
Antal deltagare: 8-14 personer

Vertikalprovning av Château Mouton Rothschild

Vi korkar upp fem årgångar från världens kanske mest mytomspunna vinhus Château Mouton Rothschild. En unik upplevelse få förunnad och ett minne för livet. Erbjuds till utvalda grupper.
Maila er förfrågan direkt till Head Sommelier camilla.forslund@thewineryhotel.se

Tidsåtgång: 120 minuter
Antal deltagare: 8-12 personer

Vertikalprovning av utvalda viner från vår egen vingård Terreno i Chianti Classico

När samma vin från olika årgångar avsmakas vid ett och samma tillfälle fördjupas förståelsen för hur ålder, klimat och vinmakeri påverkar ett vin. Följ med på en personlig tidsresa som blickar tillbaka på några av de 30 år som familjen Ruhne tillverkat vin i Chianti Classico. En personlig prestigeprovning för vinälskare.

Tidsåtgång: 90-120 minuter
Antal deltagare: 8-26 personer

Champagneprovning med tillvalet sabrering

En fördjupande provning i vin från Champagne. Vad betyder det när det står cuvée, blanc de blanc, blanc de noirs och vintage på etiketten? För gruppen som vill lära sig mer om bubbligt vin av högsta kvalitet. Lägg till sabrering och lär er att öppna flaskan som en rysk kosack – med en sabel.

Tidsåtgång: 60-90 minuter
Antal deltagare: 8-28 personer

Vinutbildningar

Grunderna i vinkunskap

Lär er förstå varför ett vin smakar som det gör och hitta vintypen som mest tilltalar era smaklökar. Dessutom lär ni er hur ett vin blir till bland cisterner och ekfat i vårt vineri. Kursen inkluderar fyra vinprovningar, en unik fatprovning, teorimaterial, kaffe och lunch. En dag som passar er som har ett stort intresse för vin, men ännu inte utbildat er inom ämnet.

Tidsåtgång: En heldag
Antal deltagare: 8-20 personer

Vin och mat i kombination

Lär er konsten att lyckas med vin- och mat i kombination. Vilka smaker passar ihop, vilka lyfter varandra och vad ska man undvika att servera tillsammans? Kursen inkluderar studiematerial, vin och matprovningar, lunch och kaffe.

Tid: En heldag
Antal deltagare: 8-20 personer

Branschutbildning – offert på förfrågan

Tillhör ni HORECA och önskar en skräddarsydd utbildning inom dryck så skapar vi en heldag som passar er verksamhet. Maila era önskemål direkt till camilla.forslund@thewineryhotel.se

Övriga aktiviteter

Quiz om vin, mat och musik

Vad kan du egentligen om vin, mat och musik?
Tävla mot dina kollegor i en rolig övning som sätter
kunskaperna på prov. Den perfekta aktiviteten för gruppen som gillar fart och fläkt samt att tävla under vänskapliga former.

Tidsåtgång: 30 min + 30 min efterföljande mingel över ett glas samt prisutdelning
Antal deltagare: 10-150 personer

Vinomatkort

Prova vin på egen hand vid vinomaterna där en av våra duktiga sommelier alltid finns i närheten om ni önskar personlig guidning i ert vinval. Ett socialt och roligt sätt att lära sig mer om vin som leder till spännande samtal. Vinomaterna är vin-automater fyllda med viner från hela världen och kortet laddas med valfri summa.

För skräddarsydda aktiviteter kontakta reservations@thewineryhotel.se

Alla priser är angivna per person ex. moms och anordnas i första hand måndag-torsdag.

Boka rum

Boka guidad tur i vineriet

I vårt vineri kan du följa den nyplockade druvans resa till färdigt vin. Gå en guidad tur i vårt vineri och provsmaka vårt egna vin, Winery Red.

Läs mer & boka