Provningar & aktiviteter för grupper på
The Winery Hotel

En av de saker som de flesta minns bäst av sitt besök på The Winery Hotel är de annorlunda, roliga och givande aktiviteterna. Vi har flera olika vinprovningar, mingel och quiz att välja på. Nedan kan du läsa mer och hitta det som passar dig och din grupp allra bäst.

Våra mest populära aktiviteter

Winery Tasting

En provning av fyra viner med olika karaktär under guidning av våra sommelierer. För den sociala gruppen som vill lära mer om vin.

Deltagare: 6-60
Tidsåtgång: 1 timme

Winery Tour

En guidad visning i vårt vineri som berättar om historien bakom The Winery Hotel och om hur vi gör vin från druva till flaska. Provsmakning ingår.

Deltagare: 6-25
Tidsåtgång: 30 minuter

Terreno - Vår vingård i Toscana

Lär känna familjen Ruhne genom deras personliga och ärliga viner från vingården Terreno. Familjens vinresa började för dryga 30 år sedan och är idag en toskansk framgångssaga och vår stolthet.

Deltagare: 6-26
Tidsåtgång: 1 timme

Vinprovningar

Spice up your life - den kryddstarka provningen

En provning av vin som passar till kryddstark mat. Lär er hur olika typer av kryddhetta matchas med vin både i teorin och i praktiken. För er som inte är rädda för lite sting.

Deltagare: 8-28
Tidsåtgång: 2 timmar

La dolce vita - den söta provningen

Söta viner till söta smaker. Dessertmästare och sommelier förenas i en provning där det söta livet står i fokus. Dessertviner provas till olika bakverk och sötsaker.

Deltagare: 8-28
Tidsåtgång: 2 timmar

Vin och mat i kombination

Grunderna i vin och mat i kombination. Prova fyra viner till fem skräddarsydda smakbitar. Provningen skapar förståelse för de parametrar som ligger bakom lyckade smakkombinationer.

Deltagare: 8-28
Tidsåtgång: 2 timmar

The expanding world of wine

En vinresa genom Europas mer okända vinländer bland svåruttalade druvsorter, spännande historier och intressanta viner. En provning som kombinerar vinhistoria med trendspaning.

Deltagare: 8-40
Tidsåtgång: 1 timme

Chianti Classico DOCG - en introduktion

Chianti Classico är ett spännande område i stor utveckling och det som ligger oss allra varmast om hjärtat. En kurs i toskansk vinhistoria med fokus på regionens mest anrika och kvalitativa distrikt. Sofia Ruhne är idag en ambassadör för hela vindistriktet Chianti Classico och arbetar för att fler ska få upp ögonen för områdets fantastiska vin.

Deltagare: 6-26
Tidsåtgång: 1 timme

Bubbelprovning med tillval sabrering

En provning av olika typer av mousserande vin från världens alla hörn. Välj till sabrering och lär er att öppna flaskan som en rysk kosack – med en sabel.

Deltagare: 8-30
Tidsåtgång: 1,5-2 timmar

Exklusiva provningar

Prestigeviner

En provning av fyra utvalda viner av högsta kvalitet och ett samtal kring vad som gör ett vin värdefullt. För er som är nyfikna på att bedöma smak och värde.

Deltagare: 8-14
Tidsåtgång: 1,5 timme

Vertikalprovning av Château Mouton Rothschild

En unik provning av vin från ett av världens mest väl- renommerade vinhus. Erbjuds till utvalda grupper.

Deltagare: 8-12
Tidsåtgång: 2 timmar

Verikalprovning av utvalda viner från vår egen vingård Terreno

En personlig tidsresa som blickar tillbaka på några av de 30 år som familjen Ruhne framställt vin i Chianti Classico. En prestigeprovning för vinälskare.

Deltagare: 8-26
Tidsåtgång: 1,5-2 timmar

Djupdykningar & kurser

Grunderna i vinkunskap

En djupdykande heldag i vin. Lär er hur ett vin blir till bland cisterner och ekfat och lär er hitta vintypen som mest tilltalar era smaklökar. Dagen inkluderar fyra vinprovningar, en fatprovning, teorimaterial, kaffe och lunch. Inga förkunskaper krävs.

Deltagare: 8-20
Tidsåtgång: En heldag

Vin och Mat i kombination

En djupdykning i konsten att lyckas med vin och mat i kombination, vilka smaker som passar ihop och varför samt vilka som bör undvikas. Dagen inkluderar vin- och matprovningar, teorimaterial, kaffe och lunch. Inga förkunskaper krävs.

Deltagare: 8-20
Tidsåtgång: En heldag

Tillhör ni HoEeCA och önskar en skräddarsydd djupdykning inom dryck skapar vi en heldag som passar er verksamhet. Maila era önskemål direkt till camilla.forslund@thewineryhotel.se

Maila oss för mer information och bokning: reservations@thewineryhotel.se

Boka rum

Boka guidad tur i vineriet

I vårt vineri kan du följa den nyplockade druvans resa till färdigt vin. Gå en guidad tur i vårt vineri och provsmaka vårt egna vin, Winery Red.

Läs mer & boka