Festa del Vino

10-11 mars 2023

Efter tre upplagor av Festa del Chianti Classico ändrar vi nu fokus på årets Festa del Vino. Den 10 och 11 mars kommer ett tiotal vinproducenter från olika delar av Italien till The Winery Hotel – gemensam nämnare är att de gör vin på höga höjder. Kan det här vara framtidens viner?

Just nu är det stort fokus på viner gjorda på hög höjd. Varför? Jo, för att en av vinvärldens största utmaningar idag är att hantera ett allt varmare klimat. Säsongernas väder blir allt mer extrema och vinbönderna måste anpassa sig. En lösning för att behålla friskhet och balans i vinerna är att dra sig upp på högre höjder. Något många producenter försöker göra - om de har möjlighet. Det innebär att vinfält som ingen var intresserad av till för bara tio år sedan, idag är bland de mest eftersökta. Därför vill vi bjuda in till en Festa del Vino på The Winery Hotel med just detta tema.

Det är Sofia Ruhne, från vingården Terreno i Greve in Chianti, och vinjournalisten Åsa Johansson som står bakom eventet.

– Vi tycker det är viktigt att belysa hur klimatförändringarna påverkar vinproduktionen. Det här är frågor som vi tar hänsyn till hela tiden i vårt dagliga arbete på Terreno i Toscana, berättar Sofia Ruhne.

  De inbjudna vinbönderna arbetar alla med samma filosofi, precis som Terreno, det vill säga hantverksmässiga viner som speglar sitt ursprung.

  – Vi lägger stort värde i att besökarna får möta de italienska vinmakarna i egen hög person. Det här är en unik chans att prova viner från hög höjd i Italien och många av vingårdarna är inte representerade i Sverige ännu, säger Åsa Johansson.

  Kom och möt producenterna, smaka viner gjorda på hög höjd, ät gott och upplev Italien på hemmaplan – välkommen!

  Program

  Fredag 10/3-2023

  16.00 - 19.00

  Bransch & Press
  Vinprovning med producenter från bland annat Etna, Lazio, Toscana, Basilicata, Kampanien och Emilia Romagna för vinskribenter, sommelierer och importörer m.fl.
  Läs mer & boka din plats


  16.00 - 19.00

  Mässa
  Gående vinprovning med producenter bland annat Etna, Lazio, Toscana, Basilicata, Kampanien och Emilia Romagna, öppen för hotellets gäster och externa besökare.
  Läs mer & boka din plats

  19.30 - 20.30
  Wine Talk
  Ta tillfället i akt att möta producenterna från Festa del Vino och hör dem berätta hur de tacklar klimatförändringarna på just deras vingård.
  Läs mer & boka din plats

  Lördag 11/3 - 2023

  15.00 - 17.00
  Mässa pass 1
  Gående vinprovning med producenter bland annat Etna, Lazio, Toscana, Basilicata, Kampanien och Emilia Romagna, öppen för hotellets gäster och externa besökare.
  Läs mer & boka din plats

  17.00 - 19.00

  Mässa pass 2
  Gående vinprovning med producenter bland annat Etna, Lazio, Toscana, Basilicata, Kampanien och Emilia Romagna, öppen för hotellets gäster och externa besökare.
  Läs mer & boka din plats


  Se efter på bekräftelsen vilket pass ni är inbokade på samt er middagstid om ni bokat paket. Vid frågor kontakta reservations@thewineryhotel.se

  Besök mässan

  Det bästa sättet att uppleva Festa del Vino är att boka paketet Wine Dine Sleep. Då ingår gående vinprovning med ett tiotal producenter från bland annat Etna, Lazio, Toscana, Basilicata, Kampanien och Emilia Romagna, middag i Terreno Kitchen, övernattning, frukostbuffé, parkering, tillgång till gym och rooftop pool.

  Välj att komma fredagen den 10 mars eller lördagen 11 mars för att uppleva Festa del Vino.

  Läs mer & boka

  Besök mässan utan att bo över

  För er som vill besöka mässan utan att bo över på hotellet går det givetvis också bra. I vårt kalendarium finns biljetter för både fredag och lördag.

  Frågor och svar

  Kan jag boka enbart inträdesbiljett?

  Ja, du kan boka endast inträdesbiljett. Både fredagen och lördagen är öppen för externa besökare. Välj pass i kalendariet och boka era biljetter. Till kalendariet.

  Hur många viner får jag prova på mässan?

  Det är ett tiotal producenter som gästar hotellet och de har var och en med sig tre olika viner för provsmakning.

  Jag har bokat ett paket men vill även gå på Wine Talk, hur bokar jag den?

  Vad roligt! Wine Talk bokas separat via kalendariet. Boka Wine Talk.

  Hur tar jag mig till The Winery Hotel på bästa sätt?

  Det finns flera sätt att ta sig till The Winery Hotel. Här kan du läsa mer om bästa vägen från din utgångspunkt.

  Vilka är producenterna som kommer?

  Ungefär ett tiotal producenter kommer att vara representerade från bland annat Etna, Lazio, Toscana, Basilicata, Kampanien och Emilia Romagna. Listan över alla producenter kommer inom kort.

  Vad är det för åldersgräns på mässan?

  På mässan är åldersgränsen 18 år. I övriga hotellet är allt som vanligt.

  Boka rum

  Boka guidad tur i vineriet

  I vårt vineri kan du följa den nyplockade druvans resa till färdigt vin. Gå en guidad tur i vårt vineri och provsmaka vårt egna vin, Winery Red.

  Läs mer & boka