Winemaker’s dinner med Mats Ruhne

– samt förhandsprovning av Momento Massimo

Välkommen på vinprovning och middag tillsammans med Mats Ruhne från vingården Terreno i Toscana. Kvällen anordnas i samband med släppet av det exklusiva vinet Momento Massimo. En personlig afton kryddad med historier från Mats liv på gården.

”Vi släppte den första årgången av Momento Massimo redan 1995. Detta år var ett fantastiskt bra vinår och det är under sådana omständigheter som ett vin av denna kvalitet kan komma ifråga. Sedan dess har vinet bara gjorts de bästa åren, senaste var 2011. Nu har stunden att släppa nästa årgång av Momento Massimo kommit, nämligen 2015. Kom och upplev en maxad stund - en momento massimo.” /Mats Ruhne

Historien om supervinerna från Toscana

Under 1990-talet började en ny generation vinmakare i Toscana att ta fram stora, svulstiga och rebelliska viner med internationell karaktär, viner som kom att kallas Super Tuscans. Vinerna stred mot de traditionella toskanska regelverken då de gjordes på franska druvor odlade i Toscana, ibland i icke traditionella områden som låg närmare Medelhavet. Dessa toskanska rebeller fick sitt namn av amerikanska journalister som inte kunde förstå hur de kunde klassificeras som ”vino da tavola” - bordsvin. Det här var ju superviner – Super Tuscans.

Följande ingår:

  • Vin och tilltugg
  • Anförande med Mats Ruhne
  • Guidad tur i hotellets vineri
  • Specialkomponerad middag till Momento Massimo 2015
Datum & tid

Lördag 9 november, kl 18:00

Pris

1250 kr SEK

Bokningsvilkor

Avgiftsfri avbokning fram till 7 dagar innan eventet. För mer info kontakta camilla.forslund@thewineryhotel.se


Boka rum

Boka guidad tur i vineriet

I vårt vineri kan du följa den nyplockade druvans resa till färdigt vin. Gå en guidad tur i vårt vineri och provsmaka vårt egna vin, Winery Red.

Läs mer & boka