Vinutbildning - Steg 1

Det här är en crash course i vinkunskap för dig som älskar vin. Lär dig hur ett vin blir till bland cisterner och ekfat i vårt vineri och hur ett vin kan beskrivas genom att sätta ord på vad det doftar och smakar. Dessutom får du kunskap om hur en blindprovning går till.

Dagen i korthet:

  • Att beskriva ett vin – sätt ord på vad det doftar och smakar
  • Ett intro till vin och mat i kombination – en lärorik vinlunch
  • Vinmakeri – teori och praktik i vineriet
  • Omsätt vinkunskapen i praktiken – dra nytta av dina nya kunskaper

Det här ingår:

  • Fyra vinprovningar
  • Fatprovning
  • Vinlunch
  • Teorimaterial
  • Kaffe/te

Dagen pågår till 17.00 och efter avslutad utbildning tilldelas alla elever ett diplom.

Dagens föreläsare: Camilla Forslund

Camilla är head sommelier på The Winery Hotel och arbetar efter devisen att vin ska vara roligt, gott och lättillgängligt. Den här andan genomsyrar hela The Winery Hotel så att varje besökare, oavsett kunskapsnivå, känner sig välkommen och vågar vara nyfiken på vin. Camilla är utbildad sommelier på Restaurangakademin och har jobbat professionellt med vin i över 10 år.

Anmälan

Begränsat antal platser så vänta inte för länge med att boka din plats.

Datum & tid

Lördag 26 oktober, kl 10:00

Pris

2200 SEK

Bokningsvilkor

Betalning sker direkt vid anmälan. Vid frågor kring utbildningen - kontakta Camilla på camilla.forslund@thewineryhotel.se


Boka rum

Boka guidad tur i vineriet

I vårt vineri kan du följa den nyplockade druvans resa till färdigt vin. Gå en guidad tur i vårt vineri och provsmaka vårt egna vin, Winery Red.

Läs mer & boka