Vinutbildning: Lär dig kombinera vin & mat

Kom och lär dig hemligheten bakom att lyckas med vin- och mat i kombination. Vilka smaker passar ihop, vilka lyfter varandra och vad man ska undvika att servera tillsammans?  Njut av en lärorik heldag i vinets och matens tecken. 
 
På The Winery Hotels restaurang Winery Kitchen arbetar sommelierer och kockar dagligen med att hitta de bästa smakupplevelserna. Här lagas maten till smakerna i vinet istället för tvärt om (vilket är mer vanligt). Det kräver välvässade smaklökar och har lett till en djup förståelse i skapandet av en måltid som sticker ut och, i bästa fall, blir oförglömlig. Nu har du möjligheten att lära av dem och få tillgång till spännande tips och tricks som du kan använda hemma till vardags och till fest. Ta tillfället att bli ett proffs på vin och mat i kombination. 
 
Kursen Lär dig kombinera vin och mat innefattar provning av flertalet viner och smakportioner. Programmet utgår ifrån följande fem punkter:
 
• Lär känna grundsmakerna
• Vilken roll spelar tillagningen? 
• Vikten av råvaran
• Hur fungerar smakstegring?
• Konsten att bygga en meny 
 
Tid: 11.00 - 16.00 
Pris: 2500 kr/person
 
En välsmakande och vinvänlig lunch med därtill utvalda viner serveras. Vi har även kortare pauser där kaffe/te serveras.
Efter avslut ca kl 17.00 sker visning av stora vinkällaren samt även hotellet i sin helhet för de som önskar.
 
Dagens föreläsare: Camilla Forslund
Camilla är head sommelier på The Winery Hotel och arbetar efter devisen att vin ska vara roligt, gott och lättillgängligt. Den här andan genomsyrar hela The Winery Hotel så att varje besökare, oavsett kunskapsnivå, känner sig välkommen och vågar vara nyfiken på vin. Camilla är utbildad sommelier på Restaurangakademin och har jobbat på en rad olika ställen runt om i landet under de senaste 10 åren.
 
Anmälan
Begränsat antal platser så vänta inte för länge med att boka din plats.

Datum & tid

Lördag 19 januari, kl 11:00

Pris

2500 SEK

Bokningsvillkor

Kostnadsfri avbokning senast sju dagar före utbildningsstart. Plats får överlåtas till annan person vid eventuella förhinder.

Boka rum

Boka guidad tur i vineriet

I vårt vineri kan du följa den nyplockade druvans resa till färdigt vin. Gå en guidad tur i vårt vineri och provsmaka vårt egna vin, Winery Red.

Boka nu