Unika äldre årgångar av Chianti Classico

Under den här provningen får du följa med på en resa tillbaka i tiden genom att prova något så ovanligt som äldre årgångar av Chianti Classico. Den historiska vinregionen mellan Florens och Siena har tagit enorma steg på kvalitetsstegen de senaste decennierna. Hela området sprudlar av framåtanda och nyligen delades Chianti Classico in i elva byar, precis som man tidigare gjort i Barolo och Barbaresco.

Sofia Ruhne, från gården Terreno och vinjournalisten Åsa Johansson, bosatta i Toscana sedan tjugo år står bakom provningen. Tillsammans har de besökt några av de mest historiska gårdarna i området och fått tillgång till vinmakarnas privata vinkällare.

Går Chianti Classico att lagra? Hur smakar de äldre årgångarna? Det här är en provning med viner som inte finns att köpa som privatperson.

Vi ser fram emot att dela den här unika möjligheten att prova äldre årgångar från Chianti Classico med dig.

Tips!

I januari 2022 kommer Terreno och ett tiotal vinmakare från Chianti Classico till The Winery Hotel för den tredje upplagan av Festa del Chianti Classico. Läs mer.

Initiativtagare till eventet är Sofia Ruhne från vingården Terreno samt vinjournalisten Åsa Johansson. De har båda, tack vare sina många år som bosatta och verksamma i Chianti Classico, samlat på sig en djup kunskap om distriktet som de gärna delar med sig av.

Datum & tid

Torsdag 25 november, kl 18:30 - Torsdag 25 november, kl 20:30

Plats

The Winery Hotel. Rosenborgsgatan 20, Solna

Pris

1 150 kr

Villkor & mer information

Kostnadsfri avbokning fram till en dag innan eventet. Frågor? Kontakta Camilla på camilla.forslund@thewineryhotel.se


Köp biljetter

Du kan enkelt köpa dina biljetter direkt online. Välj först hur många biljetter du vill ha.


Dina uppgifter

Hit skickar vi bekräftelsen.
Vid Swishbetalning används detta nummer.

Betala med

Ange ditt presentkortsnummer som står högst upp till höger på presentkortet.

Boka rum

Boka guidad tur i vineriet

I vårt vineri kan du följa den nyplockade druvans resa till färdigt vin. Gå en guidad tur i vårt vineri och provsmaka vårt egna vin, Winery Red.

Läs mer & boka