Torsdagar med Terreno – Chianti Classico

Välkomna på en familjär middagsprovning. Vi provar utvalda viner från vår egen vingård i Toscana och äter en god middag tillsammans.

Varje torsdag med Terreno har ett särskilt tema och efter middagen finns möjlighet att beställa kvällens viner direkt från vingården.

Om kvällens tema:

Chianti Classico, beläget mellan Florens och Siena i Toscana, är ett vindistrikt med en hundraårig historia, åtta kommuner och sjuttio tusen hektar vingårdar. Den kontinuerliga strävan och hårda arbete har lett till en dramatisk kvalitetsförbättring under de senaste åren. Just nu är Chianti Classico ett av de mest spännande vindistrikten i världen med kvalitetsviner i världsklass. Den här provningen går in på djupet i den kvalitetsresa regionen gjort och fortfarande gör. Riserva Sillano är ett alldeles nytt Chianti Classico-vin från Terreno. Druvorna plockas från ett fält som tittar ut över Grevedalen från hela 500 meters höjd över havet.

Om familjen Ruhne och Terreno:

"Vi i familjen Ruhne har gjort vin i Toscana i över 30 år och delar gärna med oss av vår kunskap och erfarenhet. Vår vingård Terreno ligger intill den lilla byn Greve in Chianti i området Chianti Classico i Toscana. Vi kan idag erbjuda en rad olika hantverksviner, där innovation och tradition möts – i samma flaska." /Sofia Ruhne

Det här ingår:

  • Vinprovning
  • Middag bestående av en varmrätt
Datum & tid

Torsdag 4 februari, kl 18:00 - Torsdag 4 februari, kl 20:00

Plats

The Winery Hotel, Rosenborgsgatan 20, Solna

Pris

650 kr

Villkor & mer information

Kostnadsfri avbokning fram till en dag innan eventet. Frågor? Kontakta Camilla på camilla.forslund@thewineryhotel.se


Köp biljetter

Du kan enkelt köpa dina biljetter direkt online. Välj först hur många biljetter du vill ha.


Dina uppgifter

Hit skickar vi bekräftelsen.
Vid Swishbetalning används detta nummer.

Betala med

Ange ditt presentkortsnummer som står högst upp till höger på presentkortet.

Boka rum

Boka guidad tur i vineriet

I vårt vineri kan du följa den nyplockade druvans resa till färdigt vin. Gå en guidad tur i vårt vineri och provsmaka vårt egna vin, Winery Red.

Läs mer & boka