Torsdagar med Terreno - Sommarviner

Välkomna på en middagsprovning som, direkt från Terreno i Toscana, förmedlar känslan av vad som just nu är på gång i vingården.

I juni börjar klasarna så sakteliga växa till sig även om druvorna ännu inte ändrat färg. Vinrankorna måste ses över en och en så att tillräckligt med ljus når blad och klasar samtidigt som väder och vind skapar nya förutsättningar varje dag. Att arbeta hantverksmässigt är en spännande utmaning som vi gärna berättar mer om. Välkomna på en familjär middagsprovning när vi provar Terrenos sommarviner från vår egen vingård i Toscana och äter en god middag tillsammans.

Varje torsdag med Terreno har ett särskilt tema och efter middagen finns möjlighet att beställa kvällens viner direkt från vingården.

Om kvällens tema:

Sommar i Toscana är bland det bästa som finns. Vallmofält, ljusrosa solnedgångar och svalkande kvällsbris. Sena middagar och långa luncher i gott sällskap med en mängd rätter gjorda med lokala produkter och årstidens grönsaker. Det är allt detta våra sommarviner vill förmedla. Hur de är gjorda? Vilken mat passar de till? Hur ska de serveras? Kom och möt oss så berättar vi mer!

Om familjen Ruhne och Terreno:

Terreno ligger i hjärtat av Chianti Classico, strax utanför byn Greve in Chianti. Här började vi - familjen Ruhne - att odla vin 1988. Med tiden har vi utvecklat vår egen filosofi som går som en röd tråd genom vårt arbete. Den består av det bästa från våra två världar; svensk pragmatik blandad med italiensk kreativitet och respekt för traditioner.

Terreno är en vingård där vi arbetar ekologiskt sedan 2014. Den består av 150 hektar, varav 20 hektar är vingårdar och 10 hektar olivlundar, medan resten huvudsakligen består av skog. Vinodlingarna är planterade med klassiska lokala druvsorter, där kungen av Toscanas druvor, sangiovese, går i spetsen, följd av sina trogna vapendragare canaiolo och colorino bland de röda, och trebbiano och malvasia bland de vita. En liten del internationella druvor kompletterar vinframställningen och i genomsnitt gör vi 100 000 flaskor per år.

Det här ingår:

  • Vinprovning
  • Middag bestående av en varmrätt
Datum & tid

Torsdag 10 juni, kl 18:00 - Torsdag 10 juni, kl 20:00

Plats

The Winery Hotel, Rosenborgsgatan 20, Solna

Pris

750 kr

Villkor & mer information

Kostnadsfri avbokning fram till en dag innan eventet. Frågor? Kontakta Camilla på camilla.forslund@thewineryhotel.se


Köp biljetter

Du kan enkelt köpa dina biljetter direkt online. Välj först hur många biljetter du vill ha.


Dina uppgifter

Hit skickar vi bekräftelsen.
Vid Swishbetalning används detta nummer.

Betala med

Ange ditt presentkortsnummer som står högst upp till höger på presentkortet.

Boka rum

Boka guidad tur i vineriet

I vårt vineri kan du följa den nyplockade druvans resa till färdigt vin. Gå en guidad tur i vårt vineri och provsmaka vårt egna vin, Winery Red.

Läs mer & boka