
Torsdagar med Terreno - Påskens mat
Välkomna på en middagsprovning som, direkt från Terreno i Toscana, förmedlar känslan av vad som just nu är på gång i vingården.
Kvällens tema är påsk, det katolska Italiens allra viktigaste högtid som firas med pompa och ståt, inte minst i påvens Rom. Vi provar våra toskanska viner tillsammans med svensk påskmat, för som alltid tycker vi om att blanda våra två världar; Toscana och Sverige!
Varje torsdag med Terreno har ett särskilt tema och efter middagen finns det möjlighet att beställa kvällens viner direkt från vingården.
Mer om kvällens tema:
Under våren är Toscana underbart vackert med ljusgröna vinrankor, färgglada blommor ute på fälten och dagarna blir allt längre och ljusare. Tidigt på våren kommer också en av Italiens viktigaste högtider, nämligen påsken! Vi delar med oss om hur vi firar påsk runt det toskanska stenbordet tillsammans med familjen och nära och kära. Kvällen till ära kombinerar vi våra viner med den svenska påskmaten och går tillsammans igenom hur man kan förena dessa två världar kring påskbordet. Att prova vår hundraprocentiga sangiovese Terreno Chianti Classico Riserva ASofia till lamm är en smakupplevelse att minnas precis som vårt mousserande vin till ägg med hemlagad majonnäs och kaviar. Varför passar de så bra ihop? Det och mycket annat tar vi reda på tillsammans under denna smakresa i påskens tecken.
Om familjen Ruhne och Terreno:
Terreno ligger i hjärtat av Chianti Classico, strax utanför byn Greve in Chianti. Här började vi - familjen Ruhne - att odla vin 1988. Med tiden har vi utvecklat vår egen filosofi som går som en röd tråd genom vårt arbete. Den består av det bästa från våra två världar; svensk pragmatik blandad med italiensk kreativitet och respekt för traditioner.
Terreno är en vingård där vi arbetar ekologiskt sedan 2014. Den består av 150 hektar, varav 20 hektar är vingårdar och 10 hektar olivlundar, medan resten huvudsakligen består av skog. Vinodlingarna är planterade med klassiska lokala druvsorter, där kungen av Toscanas druvor, sangiovese, går i spetsen, följd av sina trogna vapendragare canaiolo och colorino bland de röda, och trebbiano och malvasia bland de vita. En liten del internationella druvor kompletterar vinframställningen och i genomsnitt gör vi 100 000 flaskor per år.
Det här ingår:
- Vinprovning
- Middag bestående av en varmrätt
Datum & tid
Torsdag 18 mars, kl 18:00 - Torsdag 18 mars, kl 20:00
Plats
The Winery Hotel, Rosenborgsgatan 20, Solna
Pris
750 kr
Villkor & mer information
Kostnadsfri avbokning fram till en dag innan eventet. Frågor? Kontakta Camilla på camilla.forslund@thewineryhotel.se

Vinprovningar & event
- 12 mars Heta möten – Vin och kryddstark mat
- 18 mars Torsdagar med Terreno - Påskens mat
- 21 mars Välkommen till vinets värld
- 9 apr. Lyckade relationer – vinet & osten
- 22 apr. Torsdagar med Terreno - Årets rosé
- 23 apr. Bubbels & Champagne
- 24 apr. Välkommen till vinets värld
- 9 maj Winemaker for a day
- 10 juni Torsdagar med Terreno - Sommarviner