Torsdagar med Terreno - Påskens mat

Välkomna på en middagsprovning som, direkt från Terreno i Toscana, förmedlar känslan av vad som just nu är på gång i vingården.

Kvällens tema är påsk, det katolska Italiens allra viktigaste högtid som firas med pompa och ståt, inte minst i påvens Rom. Vi provar våra toskanska viner tillsammans med svensk påskmat, för som alltid tycker vi om att blanda våra två världar; Toscana och Sverige!

Varje torsdag med Terreno har ett särskilt tema och efter middagen finns det möjlighet att beställa kvällens viner direkt från vingården.

Mer om kvällens tema:

Under våren är Toscana underbart vackert med ljusgröna vinrankor, färgglada blommor ute på fälten och dagarna blir allt längre och ljusare. Tidigt på våren kommer också en av Italiens viktigaste högtider, nämligen påsken! Vi delar med oss om hur vi firar påsk runt det toskanska stenbordet tillsammans med familjen och nära och kära. Kvällen till ära kombinerar vi våra viner med den svenska påskmaten och går tillsammans igenom hur man kan förena dessa två världar kring påskbordet. Att prova vår hundraprocentiga sangiovese Terreno Chianti Classico Riserva ASofia till lamm är en smakupplevelse att minnas precis som vårt mousserande vin till ägg med hemlagad majonnäs och kaviar. Varför passar de så bra ihop? Det och mycket annat tar vi reda på tillsammans under denna smakresa i påskens tecken.

Om familjen Ruhne och Terreno:

Terreno ligger i hjärtat av Chianti Classico, strax utanför byn Greve in Chianti. Här började vi - familjen Ruhne - att odla vin 1988. Med tiden har vi utvecklat vår egen filosofi som går som en röd tråd genom vårt arbete. Den består av det bästa från våra två världar; svensk pragmatik blandad med italiensk kreativitet och respekt för traditioner.

Terreno är en vingård där vi arbetar ekologiskt sedan 2014. Den består av 150 hektar, varav 20 hektar är vingårdar och 10 hektar olivlundar, medan resten huvudsakligen består av skog. Vinodlingarna är planterade med klassiska lokala druvsorter, där kungen av Toscanas druvor, sangiovese, går i spetsen, följd av sina trogna vapendragare canaiolo och colorino bland de röda, och trebbiano och malvasia bland de vita. En liten del internationella druvor kompletterar vinframställningen och i genomsnitt gör vi 100 000 flaskor per år.

Det här ingår:

  • Vinprovning
  • Middag bestående av en varmrätt
Datum & tid

Torsdag 18 mars, kl 18:00 - Torsdag 18 mars, kl 20:00

Plats

The Winery Hotel, Rosenborgsgatan 20, Solna

Pris

750 kr

Villkor & mer information

Kostnadsfri avbokning fram till en dag innan eventet. Frågor? Kontakta Camilla på camilla.forslund@thewineryhotel.se


Köp biljetter

Du kan enkelt köpa dina biljetter direkt online. Välj först hur många biljetter du vill ha.


Dina uppgifter

Hit skickar vi bekräftelsen.
Vid Swishbetalning används detta nummer.

Betala med

Ange ditt presentkortsnummer som står högst upp till höger på presentkortet.

Boka rum

Boka guidad tur i vineriet

I vårt vineri kan du följa den nyplockade druvans resa till färdigt vin. Gå en guidad tur i vårt vineri och provsmaka vårt egna vin, Winery Red.

Läs mer & boka