Torsdagar med Terreno - Chianti Classico

Välkomna på en familjär middagsprovning. Vi provar utvalda viner från vår egen vingård i Toscana och äter en god middag tillsammans.

Varje torsdag med Terreno har ett särskilt tema och efter middagen finns möjlighet att beställa kvällens viner direkt från vingården.

Om kvällens tema:

Chianti Classico, beläget mellan Florens och Siena i Toscana, är ett vindistrikt med en hundraårig historia, åtta kommuner och sjuttio tusen hektar vingårdar. Den kontinuerliga strävan och hårda arbete har lett till en dramatisk kvalitetsförbättring under de senaste åren. Just nu är Chianti Classico ett av de mest spännande vindistrikten i världen med kvalitetsviner i världsklass. Den här provningen går in på djupet i den kvalitetsresa regionen gjort och fortfarande gör.

Om Familjen Ruhne och Terreno:

Terreno ligger i hjärtat av Chianti Classico, strax utanför byn Greve in Chianti. Här började vi - familjen Ruhne - att odla vin 1988. Med tiden har vi utvecklat vår egen filosofi som går som en röd tråd genom vårt arbete. Den består av det bästa från våra två världar; svensk pragmatik blandad med italiensk kreativitet och respekt för traditioner.Terreno är en vingård där vi arbetar ekologiskt sedan 2014. Den består av 150 hektar, varav 20 hektar är vingårdar och 10 hektar olivlundar, medan resten huvudsakligen består av skog. Vinodlingarna är planterade med klassiska lokala druvsorter, där kungen av Toscanas druvor, sangiovese, går i spetsen, följd av sina trogna vapendragare canaiolo och colorino bland de röda, och trebbiano och malvasia bland de vita. En liten del internationella druvor kompletterar vinframställningen och i genomsnitt gör vi 100 000 flaskor per år.

Det här ingår:

  • Vinprovning
  • Middag bestående av en varmrätt
Datum & tid

Torsdag 25 februari, kl 18:00 - Torsdag 25 februari, kl 20:00

Plats

The Winery Hotel, Rosenborgsgatan 20, Solna

Pris

750 kr

Villkor & mer information

Kostnadsfri avbokning fram till en dag innan eventet. Frågor? Kontakta Camilla på camilla.forslund@thewineryhotel.se


Boka rum

Boka guidad tur i vineriet

I vårt vineri kan du följa den nyplockade druvans resa till färdigt vin. Gå en guidad tur i vårt vineri och provsmaka vårt egna vin, Winery Red.

Läs mer & boka