Torsdagar med Terreno - Årets rosé

Välkomna på en middagsprovning som, direkt från Terreno i Toscana, förmedlar känslan av vad som just nu är på gång i vingården.

I april sker ett riktigt vårtecken – vi släpper vårt rosévin gjort på sangiovese. Det betyder att sommaren är på ingång med ljumma kvällar och långa middagar utomhus. Även i fält och källare arbetar vi på ett visst sätt med de druvor som kommer att användas till vårt rosévin, något vi gärna berättar mer om! Så välkomna på en familjär middagsprovning när vi provar vårt rosévin och andra utvalda viner från vår egen vingård i Toscana och äter en god middag tillsammans.
Varje torsdag med Terreno har ett särskilt tema och efter middagen finns möjlighet att beställa kvällens viner direkt från vingården.

Mer Om kvällens tema:

Roséviner finns i en mängd olika nyanser och smaker. Vi har valt att göra ett rosévin med kungen av toskanas druvor, sangiovese, som passar både som aperitif och tillsammans med mat. Att göra ett rosévin är en utmaning när man gör hantverksviner som vi gör här på Terreno. Vi ser fram emot att dela med oss av våra erfarenheter under vår middag tillsammans.

Om familjen Ruhne och Terreno:

Terreno ligger i hjärtat av Chianti Classico, strax utanför byn Greve in Chianti. Här började vi - familjen Ruhne - att odla vin 1988. Med tiden har vi utvecklat vår egen filosofi som går som en röd tråd genom vårt arbete. Den består av det bästa från våra två världar; svensk pragmatik blandad med italiensk kreativitet och respekt för traditioner.

Terreno är en vingård där vi arbetar ekologiskt sedan 2014. Den består av 150 hektar, varav 20 hektar är vingårdar och 10 hektar olivlundar, medan resten huvudsakligen består av skog. Vinodlingarna är planterade med klassiska lokala druvsorter, där kungen av Toscanas druvor, sangiovese, går i spetsen, följd av sina trogna vapendragare canaiolo och colorino bland de röda, och trebbiano och malvasia bland de vita. En liten del internationella druvor kompletterar vinframställningen och i genomsnitt gör vi 100 000 flaskor per år.

Det här ingår:

  • Vinprovning
  • Middag bestående av en varmrätt
Datum & tid

Torsdag 22 april, kl 18:00 - Torsdag 22 april, kl 20:00

Plats

The Winery Hotel, Rosenborgsgatan 20, Solna

Pris

750 kr

Villkor & mer information

Kostnadsfri avbokning fram till en dag innan eventet. Frågor? Kontakta Camilla på camilla.forslund@thewineryhotel.se


Köp biljetter

Du kan enkelt köpa dina biljetter direkt online. Välj först hur många biljetter du vill ha.


Dina uppgifter

Hit skickar vi bekräftelsen.
Vid Swishbetalning används detta nummer.

Betala med

Ange ditt presentkortsnummer som står högst upp till höger på presentkortet.

Boka rum

Boka guidad tur i vineriet

I vårt vineri kan du följa den nyplockade druvans resa till färdigt vin. Gå en guidad tur i vårt vineri och provsmaka vårt egna vin, Winery Red.

Läs mer & boka