Terreno släpper nytt vin! 

Upptäck viner från hög höjd i Chianti Classico

Den 20 november släpper Terreno sitt nya vin Chianti Classico Riserva Sillano 2017 i Sverige. Vinet är gjort på hundra procent sangiovese och kommer från en vingård som ligger på femhundra meters höjd. Det är ett vin som är gjort i linje med Terrenos filosofi att skapa terroridrivna viner som speglar den jordmån och plats där druvorna växer.

För att sätta vinet i sitt sammanhang så kommer vi under denna provning att ha med fyra andra viner som kommer från höga höjder i Chianti Classico. Vinerna är gjorda av kvinnliga vinmakare som arbetar på liknande sätt som Terreno.

Att göra viner på hög höjd i Chianti Classico var länge otänkbart med tanke på att druvorna hade svårt att mogna ordentligt. Men som följd av att klimatet förändras och blir varmare är vingårdar på hög höjd just nu de mest eftertraktade. Under den här provningen tittar vi närmare på hur förutsättningarna i en av världens äldsta vinregioner förändras och hur vinproduktionen påverkas.

Följ med på upptäcktsfärd till framtidens vingårdar i Chianti Classico.

Utöver Terrenos nya vin Chianti Classico Riserva Sillano 2017 så har vi med viner från de ekologiska gårdarna i Fabbri, Castello di Albola, Tregole, Istine och Podere Castellinuzza. De arbetar med samma terroirdrivna filosofi som Terreno.

Följande viner kommer att provas:

  • I Fabbri Chianti Classico DOCG 2018
  • Tregole Chianti Classico DOCG 2017
  • Istine Chianti Classico Vigna Istine DOCG 2017
  • Terreno Chianti Classico Riserva Sillano DOCG 2017
  • Podere Castellinuzza Chianti Classico DOCG 2016
  • Castello d’Albola Chianti Classico Gran Selezione Solatìo DOCG 2016

Mindre tilltugg serveras under provningen. För er som vill stanna kvar och äta middag efteråt går det bra att boka bord i vår restaurang.

Provningen leds av Terrenos Sofia Ruhne och vinskribenten Åsa Johansson.

Om Sofia Ruhne

Vinproducent på den ekologiska vingården Terreno i Chianti Classico. Hon var sju år när hennes föräldrar började göra vin här och är idag den som driver vingården. Med filosofin att med naturens hjälp spegla jordmånen, druvan, människorna och växtåret har Terrenos viner prisats både i Sverige och Italien. Sofia är en aktiv medlem i Consorzio Vino Chianti Classico och en sann ambassadör för området. Sofia har även arbetat med vinkonceptet på The Winery Hotel sedan starten 2016.

Om Åsa Johansson

Frilansjournalist som bland annat arbetar för SvD, Wine Table, Allt Om Vin, Vagabond, Törst, norska Apéritif, italienska Food & Wine och Identita Golose. Åsa är bosatt i Toscana sedan många år och arbetar som specialiserad guide på vinresor till Italien. Hon har besökt alla Italiens tjugo regioner under sina nitton år i landet och kommer regelbundet till Sverige för att hålla masterclass om italienska viner.

Datum & tid

Fredag 20 november, kl 18:00 - Fredag 20 november, kl 21:00

Plats

The Winery Hotel, Rosenborgsgatan 20, Solna

Pris

650 kr

Villkor & mer information

Kostnadsfri avbokning fram till en dag innan eventet. Frågor? Kontakta Camilla på camilla.forslund@thewineryhotel.se


Köp biljetter

Du kan enkelt köpa dina biljetter direkt online. Välj först hur många biljetter du vill ha.


Dina uppgifter

Hit skickar vi bekräftelsen.
Vid Swishbetalning används detta nummer.

Betala med

Ange ditt presentkortsnummer som står högst upp till höger på presentkortet.

Boka rum

Boka guidad tur i vineriet

I vårt vineri kan du följa den nyplockade druvans resa till färdigt vin. Gå en guidad tur i vårt vineri och provsmaka vårt egna vin, Winery Red.

Läs mer & boka