Masterclass: Tre toscanska klassiker

Lär dig mer om de tre världsberömda områden i Toscana: Chianti Classico, Brunello di Montalcino och Vino Nobile di Montepulciano.

Vinproducenten Sofia Ruhne och vinjournalisten Åsa Johansson är ciceroner under provningen och tar dig med på en resa genom dessa otroligt vackra vinregioner där druvan sangiovese är kung. En druva som ofta sätter de skickliga vinproducenterna på prov.

Lär dig mer om de tre områdenas bakgrund och historia, om vilka förutsättningar som finns och vilka framtida utmaningar som väntar. En djupdykning i tre av Italiens mest berömda vindistrikt.

Om Sofia Ruhne

Vinproducent på vingården Terreno i Chianti Classico. Hon var sju år när hennes föräldrar började göra vin här och är idag den som driver gården. Sofia är en aktiv medlem i Consorzio Vino Chianti Classico och har ett starkt engagemang för vindistriktet. 2018 vann Terreno Chianti Classico 2014 VinNordic Wine Challenge som bästa ekologiska röda vin och Terreno Sofia har kammat hem flertalet priser både i Sverige och Italien.

Om Åsa Johansson

Frilanjournalist som bland annat arbetar för Allt Om Vin, SvD, DN, Aftonbladet, Allt Om Resor, Vagabond, RES, BKWine Magazine, Magasin Opus och norska Apéritif. Hon har också skrivit för italienska Gambero Rosso, Cronache di Gusto och la Repubblica. Åsa är bosatt i Toscana sedan många år och fungerar också som specialiserad guide på vinresor till Italien. Hon har besökt alla Italiens tjugo regioner under sina arton år i landet.

Datum & tid

Lördag 18 januari, kl 15:00 - Lördag 18 januari, kl 17:00

Plats

The Winery Hotel, Rosenborgsgatan 20, Solna

Pris

780 kr

Villkor & mer information

Avbokning senast 7 arbetsdagar innan eventet. Vid frågor, kontakta Camilla på camilla.forslund@thewineryhotel.se


Köp biljetter

Du kan enkelt köpa dina biljetter direkt online. Välj först hur många biljetter du vill ha.


Dina uppgifter


Betala med

Ange ditt presentkortsnummer som står högst upp till höger på presentkortet.

Boka rum

Boka guidad tur i vineriet

I vårt vineri kan du följa den nyplockade druvans resa till färdigt vin. Gå en guidad tur i vårt vineri och provsmaka vårt egna vin, Winery Red.

Läs mer & boka