Chianti Classico - vinområdets elva nya byar


Chianti Classico är idag en av Italiens mest kvalitetsdrivna vinregioner. Under den här provningen får du följa med på en resa till ett av Italiens mest spännande och vackra områden.

”Vi vill fortsätta att förmedla den höga kvalitet som finns i Chianti Classico. Speciellt efter den nya indelningen i elva olika byar, eller så kallade UGA (Unitá geografiche aggiuntive). Ett beslut som klubbades igenom av områdets vingårdar i juni i år”, berättar Sofia Ruhne, från vingården Terreno.

Tillsammans med vinjournalisten Åsa Johansson anordnar hon denna masterclass med viner från de elva byar vars namn kommer att kunna skrivas ut på etiketten i kategorin Gran Selezione. En liknande indelning finns redan i Barolo och Barbaresco.

Under den här provningen smakar vi viner från var och en de elva byarna och tittar närmare på hur druvan sangiovese reagerar i byarnas olika klimat och jordmån. Är skillnaderna så stora att de känns i glaset?

De utvalda vinerna kommer från gårdar som arbetar med samma hantverksmässiga filosofi som Terreno.

Det här är en unik chans att förkovra sig i Chianti Classicos olika terroir och druvan sangiovese.

Välkomna!

Tips! I januari 2022 kommer Terreno och ett tiotal vinmakare från Chianti Classico till The Winery Hotel för den tredje upplagan av Festa del Chianti Classico. Läs mer här.

Initiativtagare till provningen är Sofia Ruhne från vingården Terreno samt vinjournalisten Åsa Johansson. De har båda, tack vare sina många år som bosatta och verksamma i Chianti Classico, samlat på sig en djup kunskap om distriktet som de gärna delar med sig av.

Datum & tid

Torsdag 18 november, kl 18:30 - Torsdag 18 november, kl 20:30

Plats

The Winery Hotel, Rosenborgsgatan 20, Solna

Pris

780 kr

Villkor & mer information

Kostnadsfri avbokning fram till en dag innan eventet. Frågor? Kontakta Camilla på camilla.forslund@thewineryhotel.se


Köp biljetter

Du kan enkelt köpa dina biljetter direkt online. Välj först hur många biljetter du vill ha.


Dina uppgifter

Hit skickar vi bekräftelsen.
Vid Swishbetalning används detta nummer.

Betala med

Ange ditt presentkortsnummer som står högst upp till höger på presentkortet.

Boka rum

Boka guidad tur i vineriet

I vårt vineri kan du följa den nyplockade druvans resa till färdigt vin. Gå en guidad tur i vårt vineri och provsmaka vårt egna vin, Winery Red.

Läs mer & boka