Chianti Classico - nio byar, nio förutsättningar

Upplev en unik masterclass som djupdyker i det kanske mest spännande vindistriktet just nu. Lyssna till den intressanta historien som ligger till grund för Toscanas vinproduktion och lär dig förstå vad förutsättningarna har för påverkan på vinet.  

Chianti Classico genomgår stora förändringar. Spännande diskussioner förs kring de olika förutsättningarna som finns i områdets nio kommuner och de konsekvenser som detta har på vinernas specifika smak- och doftprofiler. Flera producenter i Chianti Classico föreslår nu att kommunens namn ska skrivas ut på etiketten. Men, hur smakar och doftar skillnaden mellan ett vin från Greve och ett från Radda, Castellina eller Gaiole?  Kom på en masterclass som djupdyker i ett av världens mest spännande vindistrikt – Chianti Classico.

Provningen leds av vinproducenten Sofia Ruhne och frilansjournalistern Åsa Johansson, båda bosatta och verksamma i Chianti Classico-distriktet.

Om Åsa Johansson Frilanjournalist som bland annat arbetar för Allt Om Vin, SvD, DN, Aftonbladet, Allt Om Resor, Vagabond, RES, BKWine Magazine, Magasin Opus och norska Apéritif. Hon har också skrivit för italienska Gambero Rosso, Cronache di Gusto och la Repubblica. Åsa är bosatt i Toscana sedan många år och fungerar också som specialiserad guide på vinresor till Italien. Hon har besökt alla av Italiens tjugo regioner under sina arton år i landet.

Om Sofia Ruhne Vinproducent på vingården Terreno i Chianti Classico. Hon var sju år när hennes föräldrar började göra vin här och är idag den som driver gården. Sofia är en aktiv medlem i Consorzio Vino Chianti Classico. 2018 vann Terreno VinNordic Wine Challenge för bästa ekologiska röda vin med sin Terreno Chianti Classico 2014.

Provningen genomförs under eventet Festa del Chianti Classico på The Winery Hotel och ett dussin producenter från Toscana finns på plats. För att ta del av mässan finns nedan två paket. 

Chianti Classico - The Experience; som innefattar: inträde, dryckesbiljetter, toscansk middag med utvalda viner samt övernattning.

Chianti Classico - La Festa; som innefattar: inträde och dryckesbiljetter samt övernattning.

Datum & tid

Lördag 23 februari, kl 15:00

Pris

750 SEK

Bokningsvillkor

Betalas vid bokningstillfället. Avbokningsbart fram till 7 dagar innan event. För ytterligare info kontakta camilla.forslund@thewineryhotel.se

Boka rum

Boka guidad tur i vineriet

I vårt vineri kan du följa den nyplockade druvans resa till färdigt vin. Gå en guidad tur i vårt vineri och provsmaka vårt egna vin, Winery Red.

Boka nu