Chianti Classico - nio byar, nio förutsättningar

Upplev en unik masterclass som djupdyker i ett av Italiens just nu mest spännande vindistrikt. Lyssna till den intressanta historien som ligger till grund för Toscanas vinproduktion och ta del av den kvalitetsutveckling som skett på mycket kort tid. Vi tittar också närmare på varje enskild kommun i Chianti Classico och undersöker hur områdets olika förutsättningar påverkar regionens viner.   

Spännande diskussioner förs kring de olika förutsättningarna som finns i områdets nio kommuner och de konsekvenser som detta har på vinernas specifika smak- och doftprofiler. Flera producenter i Chianti Classico föreslår nu att kommunens namn ska skrivas ut på etiketten. Men, hur smakar och doftar skillnaden mellan ett vin från Greve och ett från Radda, Castellina eller Gaiole?  Kom på en masterclass som djupdyker i ett av världens mest spännande vindistrikt – Chianti Classico.

Provningen leds av vinproducenten Sofia Ruhne och frilansjournalisten Åsa Johansson, båda bosatta och verksamma i Chianti Classico-distriktet.

Om Åsa Johansson Frilanjournalist som bland annat arbetar för Allt Om Vin, SvD, DN, Aftonbladet, Allt Om Resor, Vagabond, RES, BKWine Magazine, Magasin Opus och norska Apéritif. Hon har också skrivit för italienska Gambero Rosso, Cronache di Gusto och la Repubblica. Åsa är bosatt i Toscana sedan många år och fungerar också som specialiserad guide på vinresor till Italien. Hon har besökt alla av Italiens tjugo regioner under sina arton år i landet.

Om Sofia Ruhne Vinproducent på vingården Terreno i Chianti Classico. Hon var sju år när hennes föräldrar började göra vin här och är idag den som driver gården. Sofia är en aktiv medlem i Consorzio Vino Chianti Classico. 2018 vann Terreno VinNordic Wine Challenge för bästa ekologiska röda vin med sin Terreno Chianti Classico 2014.

Provningen genomförs under eventet Festa del Chianti Classico på The Winery Hotel och ett dussin producenter från Toscana finns på plats. 

För att ta del av mässan finns nedan två paket som inkluderar boende på hotellet. 

Chianti Classico - The Experience; inträde, dryckesbiljetter, toscansk middag med utvalda viner samt övernattning.

Chianti Classico - La Festa; inträde och dryckesbiljetter samt övernattning.

För er som vi besöka oss under dagen och kvällen finns nedan två alternativ. 

Inträde + middagInträdesbiljetten gäller för ingång på mässan den 23 februari mellan klockan 14.00-16.00 samt fem dryckesbiljetter som tilldelas på plats. Middagen serveras klockan 18.00 i restaurangen Winery Kitchen. 

Inträde till mässan; Möt ett dussin producenter från Chianti Classico. Biljetten gäller för ingång på mässan den 23 februari mellan klockan 14.00-16.00 samt fem dryckesbiljetter som tilldelas på plats.

Datum & tid

Lördag 23 februari, kl 15:00

Pris

750 SEK

Bokningsvillkor

Betalas vid bokningstillfället. Avbokningsbart fram till 7 dagar innan event. För ytterligare info kontakta camilla.forslund@thewineryhotel.se

Boka rum

Boka guidad tur i vineriet

I vårt vineri kan du följa den nyplockade druvans resa till färdigt vin. Gå en guidad tur i vårt vineri och provsmaka vårt egna vin, Winery Red.

Boka nu