Vinutbildning: grunderna i vinkunskap

Kom och lär dig grunderna i vinkunskap. Det här är en djupdykning i vinkunskap för dig som älskar vin. Lär dig hur ett vin blir till bland cisterner och ekfat i vårt vineri och hur ett  vin kan beskrivas genom att sätta ord på vad det doftar och smakar. Dessutom får du redskapen för att bli en mästare på blindprovning och hur du kan använda dina teoretiska kunskaper i praktiken. 
 
Dagen i korthet:

• Att beskriva ett vin – sätt ord på vad det doftar och smakar.
• Vin och mat i kombination – teori och praktik i form av en vinlunch. 
• Vinmakeri – teori och praktik i vårt vineri. Smaka vin i olika stadier.
• Så omsätter du dina vinkunskaper i praktiken. Så du får nytta av ditt kunnande. 
Fyra vinprovningar, fatprovning, teorimaterial, kaffe/te och lunch ingår.   
 
En välsmakande och vinvänlig lunch med därtill utvalda viner serveras. Vi har även kortare pauser med kaffe/te. Efter avslut vid kl 17.00 sker visning av stora vinkällaren samt även hotellet i sin helhet för de som önskar.
 
Tid: 11.00 - 17.00 
Pris: 2000 kr/person
 
Dagens föreläsare: Camilla Forslund
Camilla är head sommelier på The Winery Hotel och arbetar efter devisen att vin ska vara roligt, gott och lättillgängligt. Den här andan genomsyrar hela The Winery Hotel så att varje besökare, oavsett kunskapsnivå, känner sig välkommen och vågar vara nyfiken på vin. Camilla är utbildad sommelier på Restaurangakademin och har jobbat på en rad olika ställen runt om i landet under de senaste 10 åren.
 
Anmälan
Begränsat antal platser så vänta inte för länge med att boka din plats.

Betalning

Betalning sker direkt vid anmälan.

Datum & tid

Lördag 12 januari, kl 11:00

Pris

2000 SEK

Bokningsvillkor

Avbokning: Senast 7 dagar innan genomfört event. Plats får dock överlåtas till annan person vid eventuella förhinder.

Boka rum

Boka guidad tur i vineriet

I vårt vineri kan du följa den nyplockade druvans resa till färdigt vin. Gå en guidad tur i vårt vineri och provsmaka vårt egna vin, Winery Red.

Boka nu