Festa del Chianti Classico

Chianti Classico är idag en av Italiens mest kvalitetsdrivna vinregioner. Klättrandet på kvalitetsstegen verkar inte vilja avta. Nu delas regionen in i elva byar, en indelning som är fokus för den tredje upplagan av Festa del Chianti Classico.

Under två dagar blir det vinmässa, masterclass och toskansk middag på The Winery Hotel. Tio vinmakare som alla arbetar med samma hantverksmässiga filosofi som Terreno, kommer till Stockholm och var och en av Chianti Classicos elva byar kommer att finnas representerade.

Initiativtagare till eventet är Sofia Ruhne från vingården Terreno samt vinjournalisten Åsa Johansson. De har båda, tack vare sina många år som bosatta och verksamma i Chianti Classico, samlat på sig en djup kunskap om distriktet som de gärna delar med sig av. Det här är en unik chans att få en inblick i vad som händer i Chianti Classico just nu.

Datum & tid

Fredag 18 mars, kl 11:00 - Lördag 19 mars, kl 00:00

Plats

The Winery Hotel, Rosenborgsgatan 20, Solna

Villkor & mer information

Med boendepaketet Wine, Dine, Sleep får ni hela upplevelsen. Då ingår mässa, middag, övernattning och frukost. Välj datum 18 eller 19 mars för att se tillgängliga alternativ.


Boka rum

Boka guidad tur i vineriet

I vårt vineri kan du följa den nyplockade druvans resa till färdigt vin. Gå en guidad tur i vårt vineri och provsmaka vårt egna vin, Winery Red.

Läs mer & boka