Bubbles & Champagne + Sabreringsskola

Smygstarta nyår med en kväll av härligt bubbel och babbel med vännerna. Låt er förföras av världens kanske mest mytomspunna dryck - champagne. I den här provningen ingår även en kurs där du lär dig öppna bubbelflaskan på ett extravagant sätt - genom sabrering.

Vilken typ av champagne smakar egentligen bäst och varför är det så? Ta chansen och lär dig, en gång för alla, hur du firar godast.

Är champagne det godaste bubblet?

Kan du känna skillnad på bubbel och bubbel? Provningen går igenom flera stilar av mousserande vin från olika delar av världen, med fokus på champagne, för att visa på hur mångsidig den pärlande drycken faktiskt är. 

Champagne gör dig sprallig

Visste du att champagne är en dryck som kan göra oss som allra spralligast. Det finns två förklaringar till det. Dels absorberas alkoholen snabbare i tolvfingertarmen på grund av de fina bubblorna, dels är champagne för många förknippat med fest vilket ökar förväntningarna och glädjeeffekten stärks.*

Att sabrera betyder traditionellt sett att man öppnar en champagneflaska med en sabel men vi testar med olika redskap som alla har hemma. 

*I kemisk betydelse spelar det dock ingen roll vad vi dricker. Effekten av all alkohol oavsett form, i motsvarande mängd med jämförbar alkoholstyrka, är densamma.

Boka en övernattning i samband med champagneprovningen

Vill ni slippa åka hem efter champagneprovningen? Boka ett rum hos oss och njut lite extra.

Lär dig sabrera som ett proffs. Så gör du i fyra enkla steg

Datum & tid

Lördag 29 december, kl 19:00

Pris

780 kr SEK

Bokningsvillkor

Bokningen är bindande. Bokas via vår hemsida eller via receptionen. Vid frågor kontakta camilla.forslund@thewineryhotel.se 

Boka rum

Boka guidad tur i vineriet

I vårt vineri kan du följa den nyplockade druvans resa till färdigt vin. Gå en guidad tur i vårt vineri och provsmaka vårt egna vin, Winery Red.

Boka nu