Bubbles & Champagne + sabreringsskola

Kom på en spännande provning av bubbel. Njut av världens kanske mest mytomspunna dryck – champagne och lär er konsten att sabrera.

Provningen innefattar även en övning i hur man öppnar flaskan som de gamla ryska kosackerna – med en sabel. En aktivitet som utvecklats en hel del sedan dess. Nuförtiden finns det sommelierer som praktiserar sabrering med alla möjliga föremål – alltifrån skor till mobiltelefoner. Det här är en succé som uppskattas av både personal och deltagare. Det här vill ni inte missa!

Är champagne det godaste bubblet?
Kan du känna skillnad på bubbel och bubbel? Provningen går igenom flera stilar av mousserande vin från olika delar av världen, med fokus på champagne, för att visa på hur mångsidig den pärlande drycken faktiskt är.

Champagne gör dig sprallig
Visste du att champagne är en dryck som kan göra oss som allra spralligast. Det finns två förklaringar till det. Dels absorberas alkoholen snabbare i tolvfingertarmen på grund av de fina bubblorna, dels är champagne för många förknippat med fest vilket ökar förväntningarna och glädjeeffekten stärks.*

*I kemisk betydelse spelar det dock ingen roll vad vi dricker. Effekten av all alkohol oavsett form, i motsvarande mängd med jämförbar alkoholstyrka, är densamma.

Datum: 11 oktober 2019
Tid: 19:00-21:00
Plats: The Winery Hotel, Rosenborgsgatan 20, Solna

Datum & tid

Fredag 11 oktober, kl 19:00

Pris

780 SEK

Bokningsvilkor

Bokningen är bindande. Bokas via vår webbsida eller via receptionen. Vid frågor kontakta camilla.forslund@thewineryhotel.se


Boka rum

Boka guidad tur i vineriet

I vårt vineri kan du följa den nyplockade druvans resa till färdigt vin. Gå en guidad tur i vårt vineri och provsmaka vårt egna vin, Winery Red.

Läs mer & boka