
Bubbels & Champagne
Vad skiljer egentligen en Champagne från en Prosecco och vad är Metodo Classico? Lär er mer om bubbelvin: hur det framställs, hur vinmakarens olika val i fält och i vineriet påverkar smak, doft utseende och bubblornas storlek. Dessutom får ni lära er att sabrera.
Om sabrering:
Det sägs att de ryska kossackerna öppnade champagneflaskor med sin sabel så att hela toppen av flaskhalsen flög iväg på grund av det tryck som vinets bubblor orsakar. Flaskan fick ett perfekt snitt helt utan risk för glassplitter i vinet. Att sabrera är inte helt lätt men med rätt instruktioner kan nästan vem som helst lära sig. Idag görs det med alltifrån en trubbig kökskniv eller vinglasets fot till en helt vanlig mobiltelefon.
Datum & tid
Fredag 23 april, kl 19:00 - Fredag 23 april, kl 20:30
Plats
The Winery Hotel, Rosenborgsgatan 20, Solna
Pris
780 kr
Villkor & mer information
Kostnadsfri avbokning fram till en dag innan eventet. Frågor? Kontakta Camilla på camilla.forslund@thewineryhotel.se

Vinprovningar & event
- 12 mars Heta möten – Vin och kryddstark mat
- 18 mars Torsdagar med Terreno - Påskens mat
- 21 mars Välkommen till vinets värld
- 9 apr. Lyckade relationer – vinet & osten
- 22 apr. Torsdagar med Terreno - Årets rosé
- 23 apr. Bubbels & Champagne
- 24 apr. Välkommen till vinets värld
- 9 maj Winemaker for a day
- 10 juni Torsdagar med Terreno - Sommarviner