Bubbels & Champagne

Vad skiljer egentligen en Champagne från en Prosecco och vad är Metodo Classico? Lär er mer om bubbelvin: hur det framställs, hur vinmakarens olika val i fält och i vineriet påverkar smak, doft utseende och bubblornas storlek. Dessutom får ni lära er att sabrera.

Om sabrering:

Det sägs att de ryska kossackerna öppnade champagneflaskor med sin sabel så att hela toppen av flaskhalsen flög iväg på grund av det tryck som vinets bubblor orsakar. Flaskan fick ett perfekt snitt helt utan risk för glassplitter i vinet. Att sabrera är inte helt lätt men med rätt instruktioner kan nästan vem som helst lära sig. Idag görs det med alltifrån en trubbig kökskniv eller vinglasets fot till en helt vanlig mobiltelefon.

Datum & tid

Fredag 12 februari, kl 14:00 - Fredag 12 februari, kl 16:00

Plats

The Winery Hotel, Rosenborgsgatan 20, Solna

Pris

780 kr

Villkor & mer information

Kostnadsfri avbokning fram till en dag innan eventet. Frågor? Kontakta Camilla på camilla.forslund@thewineryhotel.se


Köp biljetter

Du kan enkelt köpa dina biljetter direkt online. Välj först hur många biljetter du vill ha.


Dina uppgifter

Hit skickar vi bekräftelsen.
Vid Swishbetalning används detta nummer.

Betala med

Ange ditt presentkortsnummer som står högst upp till höger på presentkortet.

Boka rum

Boka guidad tur i vineriet

I vårt vineri kan du följa den nyplockade druvans resa till färdigt vin. Gå en guidad tur i vårt vineri och provsmaka vårt egna vin, Winery Red.

Läs mer & boka