Nyheter

Testa på vinmakeri i sommar

– varje fredag och lördag

Har du alltid varit nyfiken på hur ett vin blir till men inte haft chansen att besöka en vingård ännu? I sommar finns möjligheten att komma riktigt nära vinmakeriet på The Winery Hotel.

På The Winery Hotel i Stockholm bjuds nu gäster in på en provning av vin direkt från ekfaten i vineriet, varje fredag och lördag hela sommaren.

– Att göra vin är en spännande konstform och vi delar gärna med oss av vår kunskap. Vinprovningar och guidade turer i vårt urbana vineri gör vi dagligen året runt, men i sommar öppnar vi ännu en dörr till vinmakarens värld, genom möjligheten att lära mer om hur olika ekfat påverkar ett vins karaktär, berättar Claes Anerud från The Winery Hotel.

Läs mer om sommaren på The Winery Hotel.

I vineriet på hotellet finns ekfat av olika ursprung, storlek och ålder. Aktiviteten innefattar provning av vin som legat på svensk, amerikansk och fransk ek samt vin som lagrats på, den i vinvärlden omtalade, keramikbehållaren Clayver.

– Det är intressant att se hur vinet utvecklas olika beroende på hur det lagrats. För oss vinmakare är fatprovning en förberedelse inför det moment som sedan kommer, blendingen. När vinerna ska blandas samman till ett vin handlar det om att hitta balans och harmoni, menar Claes Anerud.

Se hela veckans vinaktiviteter.

Varje fredag och lördag klockan 15.00-16.00, mellan den 18 juni och den 15 augusti, finns möjlighet för både hotellgäster och externa besökare att vara med på provningen. I paketen Wine, Dine, Sleep och Summer for Winelovers ingår dagens vinaktivitet.

Läs mer och boka.

Text: Sarah Djerf
Publicerat: 14 juni, 2021
Uppdaterad: 22 juni, 2021

Sarah Djerf

Boka rum

Boka guidad tur i vineriet

I vårt vineri kan du följa den nyplockade druvans resa till färdigt vin. Gå en guidad tur i vårt vineri och provsmaka vårt egna vin, Winery Red.

Läs mer & boka