Nyheter

Fira midsommar på hotell

- byt planeringsstress och oro över regn mot fullkomlig njutning

Blommiga sommarklänningar, kransar i håret, glittrande vatten, sill, nubbe och dans kring stången. Kanske är det så som du föreställer dig det perfekta midsommarfirandet. Men, det finns andra minst lika lockande alternativ. Vad sägs till exempel om att fira midsommar på hotell i år? 

– Förra året hade vi flera gäster från olika delar av landet som valde att fira midsommar hos oss, berättar Sarah Djerf vingårdsarbetare på The Winery Hotel i Solna strax utanför Stockholm. 

Hon berättar att de lockas av att slippa planeringsstressen och den eviga oron över dåligt väder och istället väljer att njuta av en skön ledighet med vänner, gott vin, god mat och dopp i utomhuspoolen på taket. 

– Många behöver stanna kvar i stan och jobba och kanske har de bara någon dag ledigt. Då passar det utmärkt med en hotellweekend där allt redan är ordnat och man kan ägna sig åt att vara ledig till fullo, menar hon. 

The Winery Hotel är ett hotell men även en vingård. Här finns ett fullt utrustat vineri där det egna vinet tillverkas, både rött och rosé. Vinprovningar, guidade turer och andra vinrelaterade aktiviteter anordnas dagligen. Designen beskrivs med ledorden – industriell elegans – och mötet mellan Brooklyn och den toskanska landsbygden ger en speciell känsla i hela huset. 

– Högst upp på taket har vi Rooftop Terrace med bar, pool, musik, servering av italiensk streetfood och såklart massor av gott vin. Kanske är det just där på en solstol med ett glas rosé i handen som midsommarafton i stan firas allra bäst.

Hon berättar att för den som inte vill missa VM-matcherna i fotboll på midsommardagen så visas den på en storbildskärm på taket.  

– Pizza, vin, sol och fotboll, kan helgen få ett bättre avslut? Och för de som inte är intresserade finns vackra promenadstråk kring Brunnsviken alldeles runt hörnet. 

Boka din vistelse här. 

Sommaren på Winery Rooftop Terrace

I sommar kryddas stämningen med gungande soul och skön funk under fredagarnas Winery Soul Sessions med DJ's och inslag av livemusik. Dessutom firar vi lite extra under Pride samt visas alla matcher under fotbolls-VM - se mer i vårt kalendarium.

Text: Sarah Djerf
Publicerat: 4 juni, 2019
Uppdaterad: 5 juni, 2019

Sarah Djerf

Boka rum

Boka guidad tur i vineriet

I vårt vineri kan du följa den nyplockade druvans resa till färdigt vin. Gå en guidad tur i vårt vineri och provsmaka vårt egna vin, Winery Red.

Boka nu