VInutbildning - grunderna i vinkunskap (HELDAG)

Efter succén med våra tidigare utbildningsdagar kommer på allmän begäran en favorit i repris. Är du nyfiken på att lära dig mer om vin, men aldrig tagit dig tiden att göra det ännu? Välkommen till en heldag på The Winery Hotel som bjuder på både kunskap och inspiration och där du lär dig grunderna i vinets värld. Utbildningsdagen passar dig som har ett stort intresse för vin. Detta är steg 1 och det kommer erbjudas ett steg 2 för de som redan gått denna utbildning.

PROGRAM

Vi kör igång utbildningsdagen genom en rundtur i vårt vineri, du får provsmaka våra egentillverkade viner, både rött och rosé. Denna rundtur hålls av vår chefssommelier Camilla Forslund som även är den som kommer att hålla i den resterande delen av dagen.  

Camilla kommer introducera dig i vinets värld, kombinera fakta med inspiration och genomföra dagens första vinprovning med fyra olika viner. Hela dagen kommer på ett lättsamt sätt varva teori och praktik och även innehålla flera provningar.

Under denna snabbkurs i vin får du grundläggande kunskaper om följande:

·   VINTILLVERKNING

·   DRUVSORTER 

·   VINLÄNDER 

·   VIN OCH MAT I KOMBINATION

Vår ambition med denna dag är att du ska få mersmak för att vilja lära dig ännu mer om vinets värld.

En välsmakande och vinvänlig lunch med därtill utvalda viner serveras under dagen. Vi kommer även att ha kortare pauser där kaffe/te serveras.

Efter avslut ca kl 17.00 sker visning av stora vinkällaren samt även hotellets olika delar för de som önskar.


DAGENS FÖRELÄSARE 

Camilla Forslund

Camilla är vår Head sommelier och arbetar efter devisen att vin ska vara roligt, gott och lättillgängligt. Hon arbetar hårt för att den här andan ska genomsyra hela The Winery Hotel så varje besökare, oavsett kunskapsnivå, ska känna sig välkommen och våga vara nyfiken på vin. Camilla är utbildad via Restaurangakademin där hon gått deras sommelierutbildning. Hon har jobbat på en rad olika ställen runt om i landet under de senaste 10 åren.

NÄR?

14 april 2018

Kursen börjar 11.00 och avslutas ca kl 17.00


KOSTNAD

2000 kr / person


ANMÄLAN

Boka din plats senast den 10 april. Begränsat antal platser så vänta inte för länge med att boka din plats.


BETALNING

Betalning sker direkt vid anmälan.

Datum & tid

Lördag 14 april, kl 11:00

Pris

2000 SEK

Bokningsvillkor

Avbokning: Senast 7 dagar innan genomfört event. Plats får dock överlåtas på annan person vid ev förhinder.

Boka rum

Boka guidad tur i vineriet

I vårt vineri kan du följa den nyplockade druvans resa till färdigt vin. Gå en guidad tur i vårt vineri och provsmaka vårt egna vin, Winery Red.

Boka nu