Det nya gröna vinet

Det nya gröna 

Ekologiskt är inte längre tillräckligt. Nu kommer det nya gröna. Biodynamiskt, veganskt och naturligt är numera vanliga begrepp i vinvärlden.  Lär dig mer med oss! 

Hållbarhetär ett viktigt och spännande ämne, även i vinets värld. Det kan dock vara en djungel för konsumenten att hålla reda på alla nya beteckningar och certifieringar. Att göra ekologiskt vin är inte tillräckligt för alla och ord som biodynamiskt, naturligt och veganskt dyker allt oftare upp i vinsammanhang. Men, vad betyder de och vad är egentligen bäst för naturen och vad är bäst för människan? 

I den andan går vi – under den här provningen – in i ämnet och pratar om fördelar och nackdelar med olika odlings- och tillverkningssätt samt provar vin som visar typiska uttryck för metoderna. 

En alltid lika spännande aspekt är såklart maten vi äter till vinet. Därför bjuds det även på veganska smakportioner som speciellt tillagats för att ge en lektion i mat- och vin i kombination – på det nya gröna sättet.

Den här förmiddagen kräver inga förkunskaper och passar alla nyfikna vinentusiaster – från nybörjare till kunnig. 

På The Winery Hotel förmedlar vi vin på ett avslappnat sätt med mat- och vinglädje i fokus. Vin är kul och för alla. 

Datum & tid

Lördag 24 mars, kl 16:00

Pris

750 SEK

Bokningsvillkor

Ej avokningsbart

Boka rum

Boka guidad tur i vineriet

I vårt vineri kan du följa den nyplockade druvans resa till färdigt vin. Gå en guidad tur i vårt vineri och provsmaka vårt egna vin, Winery Red.

Boka nu